Pečené bramborové mřížky

Vařené, zapékané či snad hranolky? Už vám také dochází nápady, jak uvařit brambory? Máme pro vás řešení – vyzkoušejte tyto bramborové mřížky. Hezky oživí jídlo a můžete si je nakořenit tak, jak máte rádi. 🙂
  • Čas přípravy: 50 minut
  • Porce: 4
  • Nutriční hodnoty: 273 kcal, Karbohydráty 52,5 g, Tuky 6,1 g, Bílkoviny 6,1 g

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 30 g změklého másla
  • 1/8 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Očištěné brambory rozřízněte na poloviny a nařežte do nich mřížky.

2

Vložte je do zapékací mísy a každou bramboru omastěte trochuo másla. Okořeňte paprikou, petrželkou, solí a pepřem.

3

Pečte v předehřáté troubě (180 °C) přibližně 40 až 50 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké a lehce zlatavé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicová omáčka

Dýňový “guláš“

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Čokoládové cizrnové kuličky bez pečení

Květáková kulajda bez zahuštění

Ředkvičková smaženice

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Křupavá cuketová pizza se sýrem

Adzukové chilli

Těstoviny s kuřecími kousky, parmazánem a petrželkou