fbpx

Pečené bramborové mřížky

Vařené, zapékané či snad hranolky? Už vám také dochází nápady, jak uvařit brambory? Máme pro vás řešení – vyzkoušejte tyto bramborové mřížky. Hezky oživí jídlo a můžete si je nakořenit tak, jak máte rádi. 🙂

  • Čas přípravy: 50 minut
  • Porce: 4
  • Nutriční hodnoty: 273 kcal, Karbohydráty 52,5 g, Tuky 6,1 g, Bílkoviny 6,1 g
recept na Pečené bramborové mřížky

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 30 g změklého másla
  • 1/8 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • sůl
  • pepř

scoredpotatoescollage

Postup

1

Očištěné brambory rozřízněte na poloviny a nařežte do nich mřížky.

2

Vložte je do zapékací mísy a každou bramboru omastěte trochuo másla. Okořeňte paprikou, petrželkou, solí a pepřem.

3

Pečte v předehřáté troubě (180 °C) přibližně 40 až 50 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké a lehce zlatavé.

Mohlo by vás zajímat:
brambory inspirace slané recepty snadné recepty Brambory

Zdroj: myfridgefood.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře