Bruschetta al pomodoro

Tak, jak už víte z minulého článku, slibovala jsem vám recept na bruschettu s rajčaty. Myslím, že jsem už o ní jednou kdysi mluvila, ale italských pečených chlebíků nění nikdy dost. Základem jsou opěk kvalitní suroviny. Takže připravte si určitě dobrá rajčátka, čerstvou bazalku pokud možno, italský chléb (já mám nejradši třeba rustikální bagetku) a hlavně extrapanenský olivový olej.

Bruschetta al pomodoro

Ingredience na 1 porce

  • italský chléb (např. typu rustikální bageta)
  • kvalitní italský extrapanenský olivový olej
  • čerstvá rajčata
  • sůl, pepř
  • čerstvé lístky bazalky
  • oregáno (volitelné, já ho tam nedávám)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Připravte si nějakou misku, kam dáte rajčata nakrájená na malé kousky. Osolíte je a opepříte. Zalijete většim množstvím olivového oleje. Zasypete lískty bazalky, kterou natrháte na malé kousky a nechte směs chvilku odpočívat. Potom dejte do předem vyhřáté trouby (na cca 150 °C) chleba nakrájený na plátky vysoké zhruba půl centimetru až centimetr.

2

Nechte je tam cca 5 min, zkontrolujte, jestli jsou křupavé, ale nesmí vám úplně ztvrdout, většinou to trvá chvilinku. Vyndejte opečené bruschetty a naneste na ně připravenou omáčku.

Poznámka

Většinou je dobré nechat stranou misku s rajčatovou omáčkou a olivový olej, každý si pak postupně nandává podle chuti a nebo dokapává olivový olej.

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hotové do 30 minut, Předkrmy, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře