Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Dostala jsem od mamky plastové udělátko ( tvořítko ) na pelmeně, taštičky, pirohy či jak to nazvat. Takové to zubaté kolečko, kde dáte těsto, náplň a zacvaknete. Takže jsem to hned na druhý den vyzkoušela k obědu. Těsto je jednoduché, základní kynuté a náplň je čistě zeleninová. Výborné jídlo, které vypadá pěkně na talíři a na druhý den jsem si pelmeně vzala sebou do vlaku do práce, i druhý den byly vynikající.

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Ingredience na 8 porcí

Těsto

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • půl kostky droždí ( asi 21 g )
  • trošku soli a cukru
  • asi 200 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje

Náplň

  • 1 velká mrkev
  • jarní cibulka
  • 1 /2 cukiny
  • 1 lžíce kečupu
  • olej
  • sůl, pepř, oregáno

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Dáme do velké mísy mouku, doprostřed uděláme důlek, kde dáme droždí zasypané troškou cukru a zalejeme to teplou vodou, ne vařící. Směs trochu zamícháme a přidáme olej, eventuelně trošku vody či mouky podle savosti mouky, aby bylo těsto hebké a moc nelepilo, trošku dosolíme. Těsto necháme odpočinout v blízkosti sporáku pod utěrkou. Doporučuji v kuchyni zavřít okna, ikdyž je léto.

2

Na náplň si připravíme na drobno pokrájenou mrkev, cukinu, pórek a cibulku, vše osmahneme doměkka na oleji spolu s kořením. Vmícháme trošku kečupu. Náplň je hotová, těsto by již mělo být vykynuté.

3

Těsto dáme na vál posypaný moukou a vyválíme placku, ze které tvarujeme kolečka, která dáme do tvořítka a dovnitř trochu náplně. Okraje těsta navlhčíme vodou a pevně secvakneme.

4

Troubu vyhřejeme na maximum. Na plech klademe pelmeně a pečeme jen chvíli dozlatova, asi 5 minut. Povrch můžete posypat libovolnými semínky.

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Veganské, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře