Bábovka se zakysanou smetanou
Bábovka je krásně vláčná a jemná. Díky třtinovému cukru má medově zlatou barvu. A nebo to bude tím rumem? :)

Ingredience na 8 porcí
Na menší bábovku si připravte:
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 3 menší vejce (velikost “M”)
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 200 g zakysané smetany, pokojové teploty
- citronový olej nebo kůra z chemicky neošetřeného citronu
- 2-3 lžíce rumu
(použila jsem hrnek o objemu 240 ml)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na bábovku vymažte připravenou směsí (nebo jak jste zvyklí).
V misce smíchejte prosátou mouku se solí a jedlou sodou, nechte stranou.
Ve větší míse společně vyšlehejte vejce a cukr do pěny, pak pomalu zašlehejte olej. Přidejte citronovou kůru nebo pár kapek oleje.

Střídavě přidejte mouku a zakysanou smetanu, mouku ve třech, smetanu v dvou dávkách. Vždy dobře promíchejte. Nakonec přilijte dle chuti rum.
Těsto vlijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby. Po 20 minutách teplotu snižte na 150 stupňů a dopékejte dalších cca 30 minut, až je bábovka hotová. Zjistíte pomocí špejle.

Bábovku nechte chvilku vychladnout ve formě, pak opatrně vyklopte na chladicí mřížku.
Před servírováním pocukrujte.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře


2. 2. 2023
cheap lasix online 9 and abdominal pain 47
Odpovědět


28. 1. 2023
Hypoxia induces IGFBP3 in esophageal squamous cancer cells through HIF 1О± mediated mRNA transcription and continuous protein synthesis clomid mechanism of action In fact, patients with tumors displaying high RSs despite the poor prognosis derive significantly more benefit from chemotherapy than those with low RS tumors
Odpovědět