Bábovka se zakysanou smetanou
Bábovka je krásně vláčná a jemná. Díky třtinovému cukru má medově zlatou barvu. A nebo to bude tím rumem? :)

Ingredience na 8 porcí
Na menší bábovku si připravte:
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 3 menší vejce (velikost “M”)
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 200 g zakysané smetany, pokojové teploty
- citronový olej nebo kůra z chemicky neošetřeného citronu
- 2-3 lžíce rumu
(použila jsem hrnek o objemu 240 ml)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na bábovku vymažte připravenou směsí (nebo jak jste zvyklí).
V misce smíchejte prosátou mouku se solí a jedlou sodou, nechte stranou.
Ve větší míse společně vyšlehejte vejce a cukr do pěny, pak pomalu zašlehejte olej. Přidejte citronovou kůru nebo pár kapek oleje.

Střídavě přidejte mouku a zakysanou smetanu, mouku ve třech, smetanu v dvou dávkách. Vždy dobře promíchejte. Nakonec přilijte dle chuti rum.
Těsto vlijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby. Po 20 minutách teplotu snižte na 150 stupňů a dopékejte dalších cca 30 minut, až je bábovka hotová. Zjistíte pomocí špejle.

Bábovku nechte chvilku vychladnout ve formě, pak opatrně vyklopte na chladicí mřížku.
Před servírováním pocukrujte.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře


26. 2. 2023
safe place to buy cialis online From my pregnancy chart it looked like I had implantation bleeding at 11 dpo
Odpovědět