fbpx

3 nejoblíbenější krémy na dorty a cupcaky

Najít dokonalý krém pro všechny ty dorty je umění. Myslíme, že už se nám to konečně podařilo. Přinášíme vám tři nejlepší recepty, které používáme. Tvarohový, smetanový a základní máslový. Jaký recept máte nejraději vy?

3 luxusní krémy pro dorty, cupcaky a muffiny1

Tvarohový krém

  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 6 lžiček krystalového cukru
  • 1 vanička tvarohu (250 g)

Nejprve uděláme klasický pudink podle receptu, jen místo 1 balíčku na 500 ml dáme balíčky 2 a přidáme o trochu více cukru. Pudink necháme zchladnout a vmícháme tvaroh. Krém důkladně vyšleháme.

Smetanový krém

  • 250 g žervé (např. Lučina nebo Philadelphia)
  • lžička vanilkového extraktu
  • 60 g prosátého cukru moučka
  • 160 ml smetany ke šlehání

Vše jen vyšleháme dohromady, smetanu přidáme až na konec, přilíváme postupně a šleháme na vysoké otáčky.

Máslový krém

Rozšleháme si změklé máslo, přidáme cukr a šleháme až je směs jemná a nadýchaná, asi dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt a vyšleháme tak, až je poleva lesklá, a dostatečně tuhá.

Mohlo by vás zajímat: cukr, inspirace, krém, máslo, nepečené, pudink, sladké, smetana, tvaroh, vanilkový extrakt, žervé, Dezerty a dorty, Pro začátečníky, Vegetariánské

Zdroj: wickedgoodkitchen.com

Hodnocení a komentáře

Fantová Markéta

Fantová Markéta 1. 6. 2018

Všechno beru. Ale zarazila jsem se nad maslovým krémem. .. je to spiše takový domaci krem na vánoční cukrovi pokud pridate nejaky ten alkohol nebo se da spise použít jako glazura. Ale pokud se zde bavime o nej kremech….tak rozhodne Maslovy krém je o jinem složení surovin.
Což je pudink, máslo, margarìn, cukr a pak dle chuti…alkohol nebo aroma….popř kakao,orechy apod.
1l mleka
160 g vanil prášku
250 g másla
250 g margarín ( hera, stela…)
100 g cukru
Vyjde cca na 20 cm v průměru kulaty dort.

Odpovědět

Hromagda

Hromagda 8. 5. 2017

Ja jsem nedavno objevila super krem na cupcakes, ktery skvele drzi tvar. Smetana se svari s vajecnakem, prida se nalamana bila cokolada do uplneho rozpusteni a necha se pres noc vychladit v lednici. Druhy den se prida mascarpone a vysleha se do tuha. Jinak klasicky maslovy krem je u me uz taky klasika 😊

Odpovědět

pro přidání komentáře