Krém s vaječným koňakem
Tento krém nejen skvěle chutná, ale také krásně drží tvar.
- 150 ml 33% smetany ke šlehání
- 50 g vaječného koňaku
- 100 g bílé čokolády
- 100-120 g mascarpone
- V hrnci společně zahřejte smetanu a vaječný koňak. Mezitím si nasekejte bílou čokoládu. Hrnec poté stáhněte z plotny a vmíchávejte nasekanou bílou čokoládu, dokud se všechna nerozpustí.
- Vše poté důkladně promixujte tyčovým mixérem a dejte chladit do lednice na 12 hodin.
- Do vychlazené směsi přidejte mascarpone a vše vyšlehejte do jemného krému.
- Krém uchovávejte v lednici.
Tvarohový krém
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 6 lžiček krystalového cukru
- 1 vanička tvarohu (250 g)
Nejprve uděláme klasický pudink podle receptu, jen místo 1 balíčku na 500 ml dáme balíčky 2 a přidáme o trochu více cukru. Pudink necháme zchladnout a vmícháme tvaroh. Krém důkladně vyšleháme.
Smetanový krém
- 250 g žervé (např. Lučina nebo Philadelphia)
- lžička vanilkového extraktu
- 60 g prosátého cukru moučka
- 160 ml smetany ke šlehání
Vše jen vyšleháme dohromady, smetanu přidáme až na konec, přilíváme postupně a šleháme na vysoké otáčky.
Máslový krém
- 150 g másla pokojové teploty
- 160 g cukr moučka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Rozšleháme si změklé máslo, přidáme cukr a šleháme až je směs jemná a nadýchaná, asi dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt a vyšleháme tak, až je poleva lesklá, a dostatečně tuhá.