Zadělávaná mrkev s brokolicí

Výborné, lahodné a krémové jídlo, ke kterému podávám domácí housky ( recept také najdete v mých receptech ), ale rýže také může být. Je to variace na zasmaženou mrkev nebo hrášek, ale v dietnějším vydání bez zásmažky. Jídlo je zahuštěno mou speciální směsí, kterou si připravíte pouhým třepnutím ruky. Správná chuť je nasládlá, možná trošku do kyselkava.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g čerstvé brokolice
  • 200 g čerstvé mrkve
  • olivový olej
  • sůl, pepř cayene
  • 2 lžičky cukru
  • trošku citronové šťávy ( asi z 1/3 citronu )

Na zahuštění:

  • 100 ml studené vody
  • 1 lžíce rýžového mléka
  • 1 lžíce hrašky
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

1

Mrkev a brokolici očistíme a nakrájíme na kolečka. Na rozehřáté pánvi restujeme na oleji asi 7 minut. Poté zalijeme vodou, aby byla zelenina jen trochu vynořená. Pomalu vaříme do měkka, dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

2

Jakmile je zelenina měkká, zahustíme ji připravenou směsí ( směs smícháme v shakeru).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlá cuketa na kari

Hříšná brownies s čokoládovým krémem, ořechy a karamelovou polevou

Špenátový krém s uzeným lososem

Caesar salát s kuřecím masem

Zapečené tortellini s ragú

Video: Pečené bramborové koule plněné čedarem

Vanilkový cheesecake s pěnou z bílé čokolády

Nadýchané třívrstvé vanilkové řezy

Květáková polévka

Zdravé cuketové lasagně s voňavými bylinkami

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě