Meruňková marmeláda s pektinem a minimem cukru
Zavařování marmelád má hlavní sezónu, pojďte se naučit zavařovat s přírodním pektinem a minimem cukru.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 kg vyloupaných a pokrájených meruněk
- 10 g pektinu + 4 lžíce cukru
- cukr dle chuti, já dávala tak 250 g cukru
- šťáva z jednoho citrónu nebo
- 15 g kyseliny citrónové (ta se ve zdravé výživě dá také koupit zcela přírodní)
Poznámka
❥Sklenice umyju v myčce a pak ještě dám vypálit do trouby na 100°C, 15 minut. Pro sichr.
❥Víčka nechám vyvařit v horké vodě 15 minut. Pak je vytřu utěrkou.
❥A pro největší sichr můžeme víčka i závity na sklenicích otřít utěrkou namočenou v alkoholu. Vodka je třeba fajn.
❥Pokud máte rádi celé kousky ovoce, můžete jednu meruňku pokrájet a dát na dno sklenice. Teprve potom plnit sklenici marmoškou.
❥ Do meruňkové marmelády můžete přidat vanilku, rozmarýn, ale třeba i levanduli. Pokud tak chcete udělat, tak v bodě dva je ta správná chvíle. :)