Meruňkový džem s vanilkou a mandlemi

Gurmánská varianta meruňkového džemu

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,1 kg meruněk (1 kg vypeckovaných)
  • 800 g cukru krystal
  • 2 vanilkové lusky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 100 g plátku mandlí

Postup

1

Den předem: meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Pecky rozbijeme a vyndáme z nich mandličky. Spaříme mandličky ve vroucí vodě cca 1 minutu a poté je vyloupneme ze slupky. Dáme stranou. Nakrájené meruňky dáme do velkého hrnce, přidáme cukr a citronovou šťávu. Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a tupou stranou nože vydlabeme zrníčka a dáme je k meruňkám, zamícháme do nich i kousky lusku. Přivedeme k varu, promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme odstát přes noc.

2

Ráno: vyndáme za pomocí vařečky kousky vanilkového lusku a přidáme nakrájené mandličky. Skleničky si předem nahřejeme v troubě vyhřáté na 60°C. Přivedeme směs k varu a za stálého míchání vaříme přibližně 10 minut. Zamícháme mandle. Naplníme skleničky, zavíčkujeme a postavíme hlavou dolů na 10 minut, poté obrátíme a skladujeme v suchu a chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Špagety s pestem a ricottou

Rýchla banánovo-čokoládová chuťovka

Celozrnné lívance s banánem

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách

Květák pečený vcelku v pikantní jogurtové marinádě

Křupavé kuře s polentou a salátem

Krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Krémová ovesná kaše s amarantovými semínky a restovanými jablky

Sněhový koláč

Grilovaná zelenina s hermelínem a tofu

Pomalu pečená panenka