fbpx

3 recepty na nelámavé čokoládové polevy

Používáte čokoládové polevy? Většinou se poleva na dortu, řezech nebo perníku rozláme a nedrží hezky v celku. Vyzkoušejte některý ze tří receptů.

3 recepty na nelámavé čokoládové polevy

Ingredience

1. recept

  • 100 g másla
  • 2 – 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky moučkového cukru
  • 5 lžic mléka
  • několik kapek vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)

2. recept

  • 150 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 hrnek cukru krystal (můžete nahradit třtinovým)
  • 1/2 hrnku vody

3. recept

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 125 g hořké čokolády

 Postup

1. recept

  1. V hrnci na plameni nebo ve vodní lázni smíchejte 50 g másla, kakao, hladkou mouku, moučkový cukr a mléko.
  2. Za stálého míchání zahřívejte, než se vše spojí.
  3. Přidejte 50 g másla a vanilkový extrakt.
  4. Pokud je hmota příliš hustá a tuhá, přidejte trochu mléka. Odstavte a použijte, jak potřebujete.

2. recept

  1. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Vmíchejte kakao, cukr a 1/2 hrnku vody.
  2. Za stálého míchání zahřívejte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne.
  3. Odstavte a použijte.

3. recept

  1. Na mírném plameni (nebo ve vodní lázni) zahřejte v hrnci smetanu ke šlehání. Před tím, než bude smetana vřít, ji odstavte.
  2. Vmíchejte čokoládu, tím se rozpustí.
  3. Použijte na dort nebo řezy.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao poleva

Zdroj: vk.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře