Bezový sirup

Sezóna bezu je právě v plném proudu. Už jste zkoušeli domácí bezový sirup? Pokud ne, vyzkoušejte můj rychlý recept. Hotový sirup pak stačí zalít perlivou vodou, zasypat kostkami ledu a osvěžující letní drink je na světě :-)

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 25 květů černého bezu
  • 1,8 litru převařené vody
  • 1,5 kg třtinového cukru
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 30 g kyseliny citrónové

Postup

1
Převařenou vodu necháme vychladnout a vložíme do ní květy černého bezu tak, aby byly všechny ponořené. Necháme do druhého dne louhovat ( minimálně 12 hodin).
2
Přes plátno scedíme vodu do hrnce. Přidáme třtinový cukr, šťávu z citrónů a kyselinu. Směs mírně zahříváme (max. na 30 stupňů) do rozpuštění cukru.
3
Sirup přelijeme do sklenic. Uchováváme v chladu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné vláčné čokoládové řezy bez vajec

Video: Dutch baby – pečená palačinka s čerstvými jahodami

Sojové výpečky se zelím (vegan)

Vepřové na houbách

Koláčky s lískovým oříškem

Recept na skvělé, zapečené lilky se sýrem a tvarohem

Domácí ovocné energy tyčinky ze tří ingrediencí

Dýňový chlebíček s čokoládou

Domácí horká čokoláda

Pařížské rohlíčky

Nejlepší dýňové muffiny

Pohanka s kuřecím masem a zeleninou