Bezový sirup

Sezóna bezu je právě v plném proudu. Už jste zkoušeli domácí bezový sirup? Pokud ne, vyzkoušejte můj rychlý recept. Hotový sirup pak stačí zalít perlivou vodou, zasypat kostkami ledu a osvěžující letní drink je na světě :-)

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 25 květů černého bezu
  • 1,8 litru převařené vody
  • 1,5 kg třtinového cukru
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 30 g kyseliny citrónové

Postup

1
Převařenou vodu necháme vychladnout a vložíme do ní květy černého bezu tak, aby byly všechny ponořené. Necháme do druhého dne louhovat ( minimálně 12 hodin).
2
Přes plátno scedíme vodu do hrnce. Přidáme třtinový cukr, šťávu z citrónů a kyselinu. Směs mírně zahříváme (max. na 30 stupňů) do rozpuštění cukru.
3
Sirup přelijeme do sklenic. Uchováváme v chladu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Čokoládový palačinkový dort se šlehačkou a čokoládovou ganache

Bezlepková čokoládová roláda s kokosovou náplní

Plněné paprikové lodičky s pečenou polentou

Dýňové rissoto s tymiánem a parmazánem

Slaný koláč s kuřecím masem, šunkou a sýrem

Tagliatelle al ragú

Nádherný čokoládový koláč Bounty se dvěma druhy čokolády

Octové brambůrky bez fritování

Smažené sýrové tyčinky v křupavém obalu

Domácí pomazánka z nivy

Bramboráky trochu jinak

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám