Sladké rohlíky plněné makovou náplní

Není nic lepšího, než vonavé, čerstvě upečené pečivo na snídani :). S tímto receptem si můžete tento sen splnit a ani nemusíte vstávat v brzkých ranních hodinách a uhánět do pekárny.
  • Doba přípravy: 1h + čas chlazení
  • Porce: 24 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Na makovou náplň vložte mléko, cukr a rozinky do rendlíku. Přiveďte mléko k varu, poté odstavte a přimíchejte mák, strouhanku a citrónovou kůru. Směs dobře zamíchejte a poté nechte vychladnout. Vychladlou náplň rozdělte na 24 kusů.

Krok 2

Na těsto smíchejte mouku, moučkový cukr, sůl a nakrájené máslo na menší kousky ve velké misce. Propracujte suroviny, až vznikne drobkovitá směs, poté přidejte žloutek a přilijte mléko s rozpuštěným droždím. Vypracujte vše do hladkého těsta, zabalte jej do potravinové folie a vložte do lednice na půl hodiny odpočinout. Poté těsto vyndejte a rozdělte na 24 stejných koulí.

Krok 3

Každou kouli rozválejte na ovál o přibližně tloušťce 2 mm. Na horní stranu dejte část makové směsi a pomalu ji zabalte do těsta.

Krok 4

Měl by vzniknout tlustší rohlíček s velmi tenkými konci. Rohlíky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehanými žloutky. Nechte zaschnout a potřete znovu, tentokrát bílky. Opět počkejte, až povrch rohlíků uschne.

Krok 5

Předehřejte troubu na 190 °C. Pečte přibližně 10 až 15 minut nebo dozlatova.

Ingredience

Maková náplň

  • 100-120 g cukru krystal
  • 40 g hrozinek
  • 200 ml mléka
  • 250 g mletého máku
  • 30 g strouhanky
  • nastrouhané citronové kůry

Těsto

  • 450 g hladké mouky + půl lžičky soli
  • 50 g moučkového cukru
  • 180 g másla
  • 1 žloutek
  • 25 g čerstvého droždí
  • 130 -150 ml mléka při pokojové teplotě

Na potření

  • 2 vejce
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé zelné placičky

Přepuštěné máslo – ghí

Trhanec

Česnekové krutony

Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

Video: Cuketové lasagne s krůtím masem, ricottou a parmezánem

Raňajkový proteinový jogurt

Rybí placičky v sezamu

Vykostěná kuřecí stehýnka se smetanovou omáčkou

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Vepřová panenka s pečenou zeleninou

Rybí prsty s quinoi