Jednoduché kynuté šátečky plněné povidlím

Recept na jednoduché kynuté šátečky, které můžete naplnit čím chcete. Velká výhoda spočívá v tom, že si těsto přichystáte den dopředu a druhý den už jen zabalíte šátečky a upečete :).
  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2 kg náplně dle chuti – mák, povidla, tvaroh
  • 1 kg hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • 6 žloutků
  • 5 lžic cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 balení prášku do pečiva
  • špetka soli

Na posypání

  • moučkový cukr, vanilkový cukr

Postup

1

Všechny ingredience kromě náplně smíchejte a vypracujte do hladkého těsta.

2

Nechte vmís e, přikryjte ji alobalem či potravinovou fólií a dejte na noc do lednice kynout.

3

Druhý den těsto rozválejte na tlustší plát, ze kterého ukrajujte tvary dle chuti, například malé trojúhelníčky na šátečky.

4

Na kžadý kus těsta dejte trochu zvolené náplně a přeložte do šátečku.

5

pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

6

Ještě teplé posypejte moučkovým nebo vanilkovým cukrem a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Thajská kuřecí polévka tom kha

Čokoládovo-ovesné muffinky plněné datlovým karamelem

Tagliatelle se salsicciou a cherry rajčaty

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Video: Biscotti aneb tradiční italské sušenky plné sušeného ovoce

Žloutkové řezy

Lehký kuřecí salát s řeckým jogurtem, hrozny a ořechy

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Ostružinovo-švestkový koláč galetka (galette)

Ledový ředkvičkový salát

Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení