Jablečná čokoládová pomazánka

Jablečná čokoládová pomazánka

Ingredience na 10 porcí

  • 1 kg jablek
  • 100 ml vody
  • 100 g sladidla dle chuti (nemusí být)
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 balíček čokoládového pudinku

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Jablka nakrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a slupky a nakrájejte na menší kostky. Dejte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte cca 15-20 minut do změknutí.

2

Stáhněte z ohně a rozmixujte na jemnou kaši, menší kousky jablek nevadí.

3

Přidejte sladidlo, čokoládu a pudink. Pořádně promíchejte a dejte znovu na plotnu.

4

Vařte cca 15 minut do zhoustnutí. Již uvařenou kaši můžete znovu rozmixovat pro ještě jemnější konzistenci.

5

Pomazánku ihned nalijte do čistých skleněných nádob a uzavřete víčkem. Nechte vychladit a poté skladujte v lednici.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Modemalist

Modemalist (autor)

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře