Hroznové želé

Co s přebytkem hroznového vína? Co si udělat hroznové želé s levandulí? Trochu jsem při vaření měla strach, jak to celé dopadne, protože jsem nikde nic podobného neviděla, nevěděla jsem, zda-li to vůbec bude fungovat, ale fungovalo a hlavně moc chutnalo. Želé můžete jíst jak na sladko, tak jako doplněk k sýrům, kdy želé chutná naprosto fantasticky.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg hroznového vína
  • 2 dcl vody
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce suš
    ené levandule
  • 4 plátky želatiny

Postup

1

Hroznové víno s vodou, cukrem a levandulí povaříme do změknutí kuliček. (Při míchání se je snažíme co nejvíce rozbít, aby pustily šťávu.)

2

Hotovou šťávu stáhneme z ohně a přecedíme přes jemné plátýnko. Získáme tak 0,5 l tekutiny.

3

Tekutinu vložíme zpět do hrnce (pokud nám stihla vychladnout, zahřejeme ji znovu – NEVAŘIT). Vložíme nabobtnalé plátky želatiny a řádně rozmícháme.

4

Vlijeme do sklenic a necháme v lednici vychladit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pudinkové čokoládové sušenky plněné jemným krémem

Mojito cupcakes

Zeleninové rissoto se sójou

Vegetariánské trojúhelníčky samosa

Tučňáci na párty, aneb veselé jednohubky

Muffiny s ovesnými vločkami bez tuku

Svěží rybízové brownies bez mouky

Avokádový salát

Slavnostní zapékaná bramborová kaše se slaninou a pažitkou

Banánovo-jahodové smoothie s chia semínky

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dutch baby – sladká i slaná varianta