Nakrájíme si jablka na čtvrtky, dvě z nich nakrájíme na plátky. Nakrájíme mrkev na velké kusy.
Kuře omyjeme a dovnitř dáme tolik jablek, kolik se jich tam vejde. Plátky jablek dáme pod kůži. Kuře dáme do pekáče a přelijeme vroucí vodou, aby se kůže i maso zatáhlo.
Kuře potřeme medem, posypeme skořicí, Garam Másalou a solí. Do pekáče naskládáme zbylé čtvrtky jablek a nakrájenou mrkev. Přidáme kousky badyánu a skořice celé. Na kuře dáme plátky másla a dáme péct na 200°C pod poklopem. Upečeme dozlatova :) pozor pokud budete dopékat bez poklopu má kůže v místech kde jsou jablka tendenci rychle se spálit, tak pozor ať kuře nespálíte jako já.
Velmi dobrá příloha k tomuto kuřeti je kaše z červené čočky. (recept najdete v přílohách)