Indické sladké kuře

Píšu sladké kuře ale nemusíte se bát, rozhodně není jako cukrkandl :)

Barbucha

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • kuře
  • 5 jablek
  • 3 mrkve
  • med
  • skořice mletá
  • skořice celá
  • badyán
  • Garam Másala
  • indická černá sůl
  • máslo

Postup

1

Nakrájíme si jablka na čtvrtky, dvě z nich nakrájíme na plátky. Nakrájíme mrkev na velké kusy.
Kuře omyjeme a dovnitř dáme tolik jablek, kolik se jich tam vejde. Plátky jablek dáme pod kůži. Kuře dáme do pekáče a přelijeme vroucí vodou, aby se kůže i maso zatáhlo.

2

Kuře potřeme medem, posypeme skořicí, Garam Másalou a solí. Do pekáče naskládáme zbylé čtvrtky jablek a nakrájenou mrkev. Přidáme kousky badyánu a skořice celé. Na kuře dáme plátky másla a dáme péct na 200°C pod poklopem. Upečeme dozlatova :) pozor pokud budete dopékat bez poklopu má kůže v místech kde jsou jablka tendenci rychle se spálit, tak pozor ať kuře nespálíte jako já.

3

Velmi dobrá příloha k tomuto kuřeti je kaše z červené čočky. (recept najdete v přílohách)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Skovstné domácí pagáče s medvědím česnekem

Malinový tart s mandlemi

Řecké špízy souvlaki

Polníček s granátovým jablkem a slunečnicovými semínky

Vaječná omeleta s žampiony a zeleninou

Jemný dort z lískových oříšků a čokoládového krému

Sýrovo-brokolicové penne

Kulajda

Nepečený oreocheesecake

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem