Zelené hráškové risotto

Spoustu lidí zelené jídlo odrazuje, já vidím něco zeleného a sním to :D Na zahrádce ještě zbyl nějaký hrášek, tak jsem se rozhodla pro jednoduché rizoto. Chutné, krásné a zelené!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na 2 porce:

  • 2 šálky kulatozrnné rýže
  • 1 hrnek čerstvého hrášku
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • několik lístků bazalky

Postup

1

V hrnci či vyšší pánvičce si rozehřejte olivový olej a nechejte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek a přisypejte rýži, kterou půl minuty krátce restujte. Přilijte víno a nechejte ho vypařit. Neustále rýži promíchávejte.

2

Až se víno vypaří, přilévejte postupně zeleninový vývar. Osolte a opepřete dle chuti a vařte na mírném plameni asi 15 - 19 minut, dokud nemá rizoto krémovou konzistenci.

3

Vedle si dáme vařit hrášek na cca 4 minuty. Poté slijeme vodu a hrášek rozmixujeme s několika lístky bazalky na jemné pyré (můžete si nechat několik celých kuliček hrášku na ozdobu).

4

Hráškové pyré smícháme s hotovým rizotem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nejrychlejší domácí zmrzlina na světě

Vepřová panenka s jarní náplní

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Celozrnná žemlovka s tvarohem

Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou

Babiččina sekaná

Bezlepkový cibulový koláč

Domácí zmrzlina jen ze 2 ingrediencí

Penne all´arrabbiata

Černý bez – kdy a jak ho sklízet + 6 léčivých receptů

Nepečené čokoládové kostky s ořechy a sušenkami

Špaldovo sýrové krekry