Zdravé a lahodné lívanečky jen ze 2 základních ingrediencí

Tyto palačinky jsou bohaté na vitamíny a bílkoviny a díky banánu podporují naše trávení. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Zralý banán. Palačinky budou mnohem sladší.
  • 2 vejce
  • máslo, či kokosový olej na osmažení
  • skořice
  • jahody, ostružiny, maliny, borůvky, či cokoliv jiného, co máte na palačinkách rádi

Postup

1

Banán nakrájíme na kolečka a nasypeme do mísy spolu se dvěma vajíčky. Tuto směs rozmačkáme vidličkou a zasypeme skořicí. Banány nemixujte a ni nerozmačkávejte na úplnou kaší, jinak se budou lívanečky snáze trhat.

2

Na středně rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, či kokosový olej. Poté naléváme těsto jako u klasických lívanečků. Necháme smažit cca 30 vteřin a poté otáčíme. Záleží na tom, jak tlusté lívanečky máme.

3

Dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Doporučujeme: čerstvé ovoce, med, skořici, či javorový sirup. Na této fotografii jsou lívanečky ještě s trochou drcených ovesných vloček.

Poznámka

Pokud se vám lívanečky trhají, zkuste použít jinou pánev nebo je dělejte menší.
Můžete do nich přidat drcené vločky. Lívanečky/palačinky jsou pak vyšší a méně se trhají.
Velmi dobře chutnají, když do nich přidáte strouhaný kokos a navrch zakysanou smetanu, či bílý jogurt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké zapékané toasty s jablky, ořechy a špetkou skořice

Špagetová dýně s bazalkovým pestem a rajčátky

Šťavnatý banánový chléb

Mangový sorbet

Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Kávový koláč s pekanovými ořechy

Domácí paštika bez éček

Video: Pečené kuřecí stripsy v kukuřičných lupínkách a provoněné bylinkami

Prima celozrnné jednohubky nejen na dětskou party

Zapečený skládaný chleba s máslem z medvědího česneku a mozzarelou

Nadýchaná mramorovaná bábovka ze šlehačkového těsta