Letní jahodový nepečený dort

Vynikající a osvěžující dort, který se skvěle hodí do horkého počasí. Je nádherně krémový a plný zdraví prospěšných ingrediencí.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g zralých jahod
  • 600 ml bílého jogurtu (čím kvalitnější, tím lepší, zkuste nějaký s probiotickou kulturou)
  • 10 plátků želatiny (pokud nemáte želatinu v plátcích, toto množství odpovídá 17 g klasické želatiny v sáčku)
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky olivového oleje

Postup

1

Jogurt nechte zteplat na pokojovou teplotu. Želatinové plátky nechejte chvíli ve studené vodě, aby nabobtnaly. Poté je vymačkejte, dejte do misky a trošku zahřejte v mikrovlnce. Stejný postup můžete udělat ve vodní lázni.

2

V míse smíchejte jogurt a med. Vmíchejte rozpuštěnou želatinu.

3

Přichystejte si větší mísu, vymazejte ji olivovým olejem a vyložte potravinovou fólií. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Většími plátky jahod vyložte dno a boky mísy.

4

Vlijte 3/4 jogurtové směsi. Vyskládejte na jogurt zbývající jahody. Vlijte zbytek jogurtu.

5

Mísu zakryjte a dejte asi na 4 hodiny ztuhnout do lednice. Zthnutý dort vyklopte z mísy na talíř a nakrájený podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zmrzlinový sandwich

Bezlepkové pohankové linecké kytičky s marmeládou

Krémová cibulová pomazánka s česnekem a špetkou chilli

Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Opékané brambory a čerstvé zelené fazolky s uzenou klobásou

Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády

Jemné kefírové koblihy bez dlouhého kynutí

Makový koláč se švestkami

Ježci s lískovým oříškem

Lehký moučník se smetanovým krémem, banánem a kokosem

Jahodové závitky ála francouzský toust

Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami