Vynikající recept z čerstvých jahod a kvalitního italského červeného vína. Můžete si je dát jako aperitiv, popíjet je v průběhu večeře a nebo si je dát samotné po dezertu na dobré trávení. Jahody se naloží do vína přes noc a buďto si je potom ze sklenice vyndáte stranou a víno pijete zvlášť nebo si je jednoduše necháte ve sklence a průběžně je ujídáte a upíjíte.
Ilove Italy
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
sklenice červeného vína (já měla italské Nero d´Avola)
3-4 lžíce cukru
plná hrst jahod
pár lístků máty
Postup
1
Nalijte do sklenice víno (cca 2 deci). Přidejte cukr a pořádně promíchejte.
2
Přidejte jahody nakrájené na malé kousky a lístky máty. Nechte přes noc naložené, ale výborné jsou i k okamžité konzumaci.