Opilé jahody v červeném víně

Vynikající recept z čerstvých jahod a kvalitního italského červeného vína. Můžete si je dát jako aperitiv, popíjet je v průběhu večeře a nebo si je dát samotné po dezertu na dobré trávení. Jahody se naloží do vína přes noc a buďto si je potom ze sklenice vyndáte stranou a víno pijete zvlášť nebo si je jednoduše necháte ve sklence a průběžně je ujídáte a upíjíte.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • sklenice červeného vína (já měla italské Nero d´Avola)
  • 3-4 lžíce cukru
  • plná hrst jahod
  • pár lístků máty

Postup

1

Nalijte do sklenice víno (cca 2 deci). Přidejte cukr a pořádně promíchejte.

2

Přidejte jahody nakrájené na malé kousky a lístky máty. Nechte přes noc naložené, ale výborné jsou i k okamžité konzumaci.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kváskový koláč se švestkami a ovesnou drobenkou

Roztomilí velikonoční zajíčci z kynutého těsta

Geniální párty drink – melounové želé panáky

Krémová ovesná kaše s amarantovými semínky a restovanými jablky

Mandlové brownies bez mouky

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Domácí třešňový džem s Jagermeistrem a badyánem

Kuřecí prsa plněná dýňovou nádivkou

Kulajda

Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Arašídový dort s banánovým krémem a slaným karamelem

Domácí povidla bez přidaného cukru