Šťavnaté masové závitky z filo těsta

Filo těsto připomíná těsto listové, ovšem oproti němu má po upečení výjimečně křupavou kůrku a je chuťově naprosto neutrální, takže jej lze použít v jakýchkoli receptech. Vytvořte díky němu jemné masové závitky s česnekem a bramborami. Vhodné silvestrovské pohoštění, které opravdu zasytí. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 10

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g filo těsta (přibližně 18 plátů)
  • 350 g mletého masa, hovězího
  • 2 malé brambory
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50-100 ml oleje
  • sůl a pepř

Postup

1

V míse smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, brambory, sůl a pepř dle chuti.

2

Dobře promíchejte a vložte směs restovat na pánvi na trošce oleje. Restujte přibližně 5 minut. Poté směs zbavte přebytečné tekutiny pomocí síta nebo ji slijte z pánve.

3

Jeden plát filo těsta potřete lehce olejem, naplňte trochou masové směsi a zabalte do ruličky. Takto pokračujte s ostatními pláty těsta, dokud nevypotřebujete všechnu masovou směs.

4

Ruličky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a překrojte je ještě na poloviny. Každou ruličku ještě natřete trochou oleje.

5

Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut nebo dozlatova. Vyndejte z trouby, přikryjte závitky čistou utěrkou a po chvíli rozkrájejte na menší dílky a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z pečeného květáku

Muffiny s podzimním džemem

Orzo Carbonara s křupavým prosciuttem a burratou

Pečený pstruh s tymiánem

Losos pečený na rajčatech s úžasným čočkovým pyré

Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky – truffles

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Arašídové raw kuličky

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Slaný těstovinový koláč

Dekadentní čokoládovo karamelový cheescake

Dušičky – Rohlíkové pečivo s povidly