Šťavnaté masové závitky z filo těsta
Filo těsto připomíná těsto listové, ovšem oproti němu má po upečení výjimečně křupavou kůrku a je chuťově naprosto neutrální, takže jej lze použít v jakýchkoli receptech. Vytvořte díky němu jemné masové závitky s česnekem a bramborami. Vhodné silvestrovské pohoštění, které opravdu zasytí. 🙂
- Doba přípravy: 1 h
- Porce: 10
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 500 g filo těsta (přibližně 18 plátů)
- 350 g mletého masa, hovězího
- 2 malé brambory
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 50-100 ml oleje
- sůl a pepř
Postup
1
V míse smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, brambory, sůl a pepř dle chuti.
2
Dobře promíchejte a vložte směs restovat na pánvi na trošce oleje. Restujte přibližně 5 minut. Poté směs zbavte přebytečné tekutiny pomocí síta nebo ji slijte z pánve.
3
Jeden plát filo těsta potřete lehce olejem, naplňte trochou masové směsi a zabalte do ruličky. Takto pokračujte s ostatními pláty těsta, dokud nevypotřebujete všechnu masovou směs.
4
Ruličky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a překrojte je ještě na poloviny. Každou ruličku ještě natřete trochou oleje.
5
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut nebo dozlatova. Vyndejte z trouby, přikryjte závitky čistou utěrkou a po chvíli rozkrájejte na menší dílky a podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}