Snadné a lahodné karamelové poháry s burizony

Připravíte je během chvilky a jen dáte chladit. :) Celý dezert je božsky krémový, jemný a karamelový. Burizony mu dodávají příjemné zpestření, aby se pusa nenudila. Nejsou příliš sladké a jako bonus jsou bezlepkové.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na burizonovou vrstvu:
  • Hrnek mléka
  • 2 lžíce karamelového salka
  • 4 hrnky burizonů
Na karamelový krém:
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 lžíce karamelového salka
Na ozdobení:
  • šlehačka
  • rozpuštěná čokoláda

Postup

1
Do větší mísy nalijte hrnek mléka, přidejte 2 lžíce karamelového salka a vidličkou promíchejte, dokud se salko v mléce nerozpustí.
2
Přidejte do mísy 4 hrnky burizonů, promíchejte a dejte stranou aby do sebe burizony natáhly vlhost a změkly.
3
Do další mísy nalijte 250 ml 33% smetany, přidejte 2 lžíce karamelového salka a špetku soli. Společně vše vyšlehejte do jemného krému.
4
Připravte si 4 skelničky a do každé dejte 2 lžíce burizonové směsi, pak 2 lžíce krému, pak znovu 1 lžíci burizonové směsi a nakonec 2 lžíce krému.
5
Dejte 1 hodinu chladit do lednice.
6
Těsně před servírováním na poháry přidejte šlehačku a můžete přelít čokoládovou polevou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

Dietní špagety z cukety

Vláčné čokoládové sušenky ze 3 ingrediencí s domácí nutellou

Kuřecí játrová paštika

Tofu nádivka

Pizza vegana

Listové těsto

Antioxidační smoothie se spirulinou

Avokádová buchta

Pečené cuketové lasagne s mletým hovězím, rajčatovou směsí a parmazánem

Falafel s čapátí

Vegetariánské chilli con carne