Nadýchané ricottové placičky s parmazánem

Křehké ricottové placky z pouze 5 ingrediencí zasytí a jsou rychle připravené. Mají v sobě minimum mouky, hlavní ingrediencí je zde ricotta a strouhaný parmazán :).
  • Doba přípravy: 30 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g ricotty
  • 2 lžíce parmazánu + trochu na servírování
  • 2 – 3 lžíce mouky
  • 1 vejce
  • sůl a mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

1

V misce promíchejte ricottu, parmazán, mouku, vejce, sůl a pepř. Pokud je směs hodně měkká, přidejte trochu mouky. Směs vložte na chvíli do lednice.

2

Rozehřejte na pánvi olivový olej. Dávejte na pánev malé dávky těsta a smažte z obou stran dozlatova. Otáčejte je opatrně, jsou velmi křehké.

3

Placičky z pánve opatrně vyndejte a servírujte například s rajčátky a oblíbeným dresingem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Nadýchané nízkokalorické lívance s cottage sýrem a medem za 15 minut

Avokádová buchta

Jednoduchá a efektně rozkvetlá cibule s pikantním dresingem

Italský tvrdý sýr s medem

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Rolovaný makový chlebíček

Vláčný jahelník se švestkami

Bezlepkový tvarohový koláč

Netradiční štrůdl s perníkem

Podzimní dýňový koláč s tofu krémem

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem