Jahodový pohár s bazalkovým cukrem a domácím piškotem

Dnes jsem pořádala velký rodinný oběd. A jako sladká tečka se podávaly tyto báječné vychazené poháry plné dobrot.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Piškot:

  • 4 vejce
  • 125 g krupicového cukru
  • 125 g hladké mouky

Krém:

  • 300 g tvarohu
  • 200 g pomazánkového neochuceného másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • med

Ostatní:

  • jahody
  • 100 ml silného espressa
  • rum
  • 2 lříce curu krupice
  • několik lístků bazalky
  • kakao

Postup

1

Nejprve si upečte piškot. Z bílků a cukru vyšlehejte ne úplně tvrdý sníh, poté do něj velmi krátce zašlehejte žloutky a opatrně zamíchejte prosátou mouku. Těsto naplňte do cukrářského sáčku s otevřenou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte proužky těsně vedle sebe. Poprašte moučkovým cukrem.

2

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů 8-10 minut. Poté nechejte vychladnout.

3

Krém: Nejprve si ušlehejte šlehačku. Poté v jiné míse vyšlehejte máslo, tvaroh a med dle chuti. Šlehačku pak do této směsi vmíchejte, aby vznikl hladký krém. Ten naneste do zdobicího sáčku s otevřenou špičkou.

4

Dále si připravte bazalkový cukr. Do hmoždíře nasypte požadované množství cukru a přisypte několik na drobno pokrájených lístků bazalky. Vše dobře utřete.

5

Připravte si kávu a nalijte do ní rum dle chuti. Několik jahod dejte do misky a rozmačkejte vidličkou. A teď už jen vrstvěte. Nejprve z vychladlého piškotu vykrájejte požadované tvary do skleniček, ve kterých budete dezert servírovat. Na piškot lžičkou nalijte trochu kávy s rumem a nastříkejte krém. Na krém naneste rozmačkané jahody a posypte je trochou bazalkového cukru. Postup opakujte.

6

Poslední vrstvou bude krém. Takto připravený dezert nechejte vychladit v ledničce a před podáváním poprašte hořkým kakaem, ozdobte kouskem jahody, kterou posypte bazalkovým cukrem a pokud vám zbude kousek piškotu, vykrojte na ozdobu třeba srdíčko. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud zvolíte jen nízkotučný tvaroh a vynecháte pomazánkové máslo, budete mít dezert méně kalorický, ale stejně dobrý.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Salát z quinoy, rajčat a rukoly

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Domácí želé bonbóny z ovocné šťávy a bez přidaného cukru

Paleo pštrosí vejce

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Vaječná omeleta s žampiony a zeleninou

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod

Šťavnatá kuřecí prsa se slaninou a mozzarellou

Kuličky z ovesných vloček, arašídového másla a lněných semínek + video

Domácí chléb bez hnětení