Smetanové řezy s pudinkovou náplní a čokoládovou polevou

Už jen při psaní tohoto receptu se nám sbíhaly sliny :). Nadýchaný korpus, hustý pudinkový krém se smetanou a nakonec poctivou čokoládovou polevu.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 balení vanilkového cukru
  • půl balení kypřícího prášku

Krém

  • 700 ml smetany ke šlehání
  • 2 balení vanilkového pudinku + mléko na jeho uvaření
  • 100 g mléčné čokolády

Poleva

  • 100 g hořké čokolády
  • olej
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

Postup

1

Všechny suroviny na těsto promíchejte do hladka a pečte (na 200 °C) na plechu s pečícím papírem přibližně 10 minut.

2

Na krém vyšlehejte smetanu do nadýchana. Do mléka vsypte pudink a uvařte jej do husta. Poté odstavte z plotny a nechte lehce vychladnout.

3

Mléčnou čokoládu nasekejte na menší kousky. Pudink promíchejte se šlehačkou a najemno nakrájenou čokoládou.

4

Vychladlý korpus potřete vyšší vrstvou krému.

5

Na polevu rozpusťte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce a promíchejte ji se smetanou a trochou oleje.

6

Připravenou polevou zalijte krém a vše nechte vychladit v lednici.

7

Chcete-li, můžete hotový moučník ozdobit např. oříšky či strouhanou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Podzimní buchta z dýně

Cheesecake s čokoládovou polevou pro milovníky karamelu

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Zapékaná zelenina s kozím sýrem

Králík na rozmarýnu

Knedlíčky s mascarpone a jahodami

Sváteční husa na jablkách

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Drůbeží paštika

Dýňová směs s kokosovým mlékem

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Krevetové krekry