Smetanové řezy s pudinkovou náplní a čokoládovou polevou
Už jen při psaní tohoto receptu se nám sbíhaly sliny :). Nadýchaný korpus, hustý pudinkový krém se smetanou a nakonec poctivou čokoládovou polevu.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 balení vanilkového cukru
- půl balení kypřícího prášku
Krém
- 700 ml smetany ke šlehání
- 2 balení vanilkového pudinku + mléko na jeho uvaření
- 100 g mléčné čokolády
Poleva
- 100 g hořké čokolády
- olej
- 2 lžíce smetany ke šlehání
Postup
1
Všechny suroviny na těsto promíchejte do hladka a pečte (na 200 °C) na plechu s pečícím papírem přibližně 10 minut.
2
Na krém vyšlehejte smetanu do nadýchana. Do mléka vsypte pudink a uvařte jej do husta. Poté odstavte z plotny a nechte lehce vychladnout.
3
Mléčnou čokoládu nasekejte na menší kousky. Pudink promíchejte se šlehačkou a najemno nakrájenou čokoládou.
4
Vychladlý korpus potřete vyšší vrstvou krému.
5
Na polevu rozpusťte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnce a promíchejte ji se smetanou a trochou oleje.
6
Připravenou polevou zalijte krém a vše nechte vychladit v lednici.
7
Chcete-li, můžete hotový moučník ozdobit např. oříšky či strouhanou čokoládou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}