Zapečený slaný dortík do hrníčku

Také ráno bezradně koukáte do ledničky a nevíte, co si dát k snídani? Zkuste tento speciální slaný dortík. Kombinací zeleniny, čerstvých bylinek a sýra vznikne jedinečná chuť, která vás uchvátí. Stačí jen smíchat ingredience, dát péct a než se osprchujete, výživná snídaně bude na světě.

Snadné a rychlé

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 velkých vajec
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 lžičky mořské soli (popř. stačí i standardní)
  • 1/2 lžičky rozemletého černého pepře
  • 60 g nakrájeného sýra (cheddar / gouda/ mozzarella)
  • 2 hrnky zeleniny nakrájené na kostičky (rajčata, jarní cibulka, brokolice, špenát, česnek)
  • 2 lžičky čerstvě nadrcených bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián)
  • 1 hrnek vařené hnědé rýže

Postup

1

Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Na plech položíme 4 zapékací mističky, každou s objemem aspoň 250 ml.

2

V míse smícháme vajíčka, mléko, sůl a pepř.

3

Pokrájíme vybranou zeleninu na malé kousky, přidáme bylinky a uvařenou rýži. Do každé mističky dáme čtvrtinu vzniklé směsi a zalijeme rozšlehanými vajíčky s kořením. Nelijeme úplně po okraj, necháváme 1,5 centimetru volného – to kvůli vajíčkům, která v troubě naskočí.

4

Dáme do trouby a pečeme od 18 do 22 minut, dokud směs nevytvoří pevnou, lehce nahnědlou kůrku.

5

Jelikož vajíčka začnou postupným ochlazováním ztrácet na objemu, servírujeme hned, aby byl zachován vizuální efekt dortíku.

Poznámka

Bylinky i zeleninu si můžete zvolit, jakou sami máte rádi, není nutné dodržovat recept přesně. Výše uvedená kombinace je ověřená pouze jako jedna z lahodných variant. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami

Trhanec

Špenátové wafle s vejcem

Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou

Pstruh na másle

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Česnek naložený v octovém nálevu s bobkovým listem

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Letní levandulové knedlíčky s tvarohem a jahodovou omáčkou

Jednoduché banánové sušenky

Osviežujúci ríbezľový koláč

Red velvet cupcakes