Začněte předehřívat troubu na 180 °C. Na plech položíme 4 zapékací mističky, každou s objemem aspoň 250 ml.
V míse smícháme vajíčka, mléko, sůl a pepř.
Pokrájíme vybranou zeleninu na malé kousky, přidáme bylinky a uvařenou rýži. Do každé mističky dáme čtvrtinu vzniklé směsi a zalijeme rozšlehanými vajíčky s kořením. Nelijeme úplně po okraj, necháváme 1,5 centimetru volného – to kvůli vajíčkům, která v troubě naskočí.
Dáme do trouby a pečeme od 18 do 22 minut, dokud směs nevytvoří pevnou, lehce nahnědlou kůrku.
Jelikož vajíčka začnou postupným ochlazováním ztrácet na objemu, servírujeme hned, aby byl zachován vizuální efekt dortíku.
Bylinky i zeleninu si můžete zvolit, jakou sami máte rádi, není nutné dodržovat recept přesně. Výše uvedená kombinace je ověřená pouze jako jedna z lahodných variant. :)