fbpx

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Zapékané žampiony jsou výbornou jednohubkou či pohoštěním na oslavě. Tyto zvládnete během pár minut, s výbornou krémovou náplní, česnekem a hlavně slaninou, která se po upečení stane krásně křupavou. 🙂

  • Porce: 4
Recept na zapékané žampiony se slaninou

Ingredience

  • 20 ks žampionů
  • 200 g ricotty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce nasekané bazalky a pažitky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 150 g plátků slaniny

Postup

Krok 1

Žampiony omyjte, osušte a zbavte nožiček. V misce smíchejte ricottu, olivový olej, sůl, pepř, nadrcený česnek, pažitku a bazalku. Dobře promíchejte.

4edd05ceb58594904ed10b0411c0a7f3_view_l (1)

Krok 2

Směsí naplňte žampiony a každý z nich ještě zabalte do plátku slaniny. Upevněte párátkem, aby se slanina nerozbalila.

35b52ef30efb77d1af9ebd795175f53e_view_l (1)

Krok 3

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Můžete podávat teplé i studené.

239348af7376296be4d303880094b654_view_l

Mohlo by vás zajímat:
bazalka česnek pečení ricotta slané recepty slanina snadné recepty žampiony Bezlepkové

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře