Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Zapékané žampiony jsou výbornou jednohubkou či pohoštěním na oslavě. Tyto zvládnete během pár minut, s výbornou krémovou náplní, česnekem a hlavně slaninou, která se po upečení stane krásně křupavou. 🙂
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 ks žampionů
  • 200 g ricotty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce nasekané bazalky a pažitky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 150 g plátků slaniny

Postup

1

Žampiony omyjte, osušte a zbavte nožiček. V misce smíchejte ricottu, olivový olej, sůl, pepř, nadrcený česnek, pažitku a bazalku. Dobře promíchejte.

2

Směsí naplňte žampiony a každý z nich ještě zabalte do plátku slaniny. Upevněte párátkem, aby se slanina nerozbalila.

3

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Můžete podávat teplé i studené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Matcha kynuté buchty

Čokodortík s krémem z avokáda a banánu

Domácí bílý chléb bez kynutí a hotový do hodiny

Dýňový chlebíček

Zdravější domáci piškoty

Vařená hruška s ořechy

Kynutí slaní šneci z jogurtového těsta

Video: Velmi snadné nutellové brownies z 5 ingrediencí

Bleskový sendvič z jedné pánve

Borůvkový chlebíček

Croissanty

Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem