Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Zapékané žampiony jsou výbornou jednohubkou či pohoštěním na oslavě. Tyto zvládnete během pár minut, s výbornou krémovou náplní, česnekem a hlavně slaninou, která se po upečení stane krásně křupavou. 🙂
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 20 ks žampionů
  • 200 g ricotty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce nasekané bazalky a pažitky
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 150 g plátků slaniny

Postup

1

Žampiony omyjte, osušte a zbavte nožiček. V misce smíchejte ricottu, olivový olej, sůl, pepř, nadrcený česnek, pažitku a bazalku. Dobře promíchejte.

2

Směsí naplňte žampiony a každý z nich ještě zabalte do plátku slaniny. Upevněte párátkem, aby se slanina nerozbalila.

3

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Můžete podávat teplé i studené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Portobello plněné quinoi, baby špenátem a rajčaty

Dýňová směs s kokosovým mlékem

Snadné a krásně vláčné bezlepkové veganské pracny (video)

Eskymo řezy

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Pečený květák s česnekem a slaninou hotový za půl hodiny

Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salá

Domácí ovesné mléko

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Focaccia

Krémový rýžový puding s kokosovým mlékem