Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut
Zapékané žampiony jsou výbornou jednohubkou či pohoštěním na oslavě. Tyto zvládnete během pár minut, s výbornou krémovou náplní, česnekem a hlavně slaninou, která se po upečení stane krásně křupavou. 🙂
- Porce: 4
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 20 ks žampionů
- 200 g ricotty
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce nasekané bazalky a pažitky
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 150 g plátků slaniny
Postup
1
Žampiony omyjte, osušte a zbavte nožiček. V misce smíchejte ricottu, olivový olej, sůl, pepř, nadrcený česnek, pažitku a bazalku. Dobře promíchejte.

2
Směsí naplňte žampiony a každý z nich ještě zabalte do plátku slaniny. Upevněte párátkem, aby se slanina nerozbalila.

3
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Můžete podávat teplé i studené.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}