Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut
Zapékané žampiony jsou výbornou jednohubkou či pohoštěním na oslavě. Tyto zvládnete během pár minut, s výbornou krémovou náplní, česnekem a hlavně slaninou, která se po upečení stane krásně křupavou. 🙂
- Porce: 4

Ingredience
- 20 ks žampionů
- 200 g ricotty
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce nasekané bazalky a pažitky
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 150 g plátků slaniny
Postup
Krok 1
Žampiony omyjte, osušte a zbavte nožiček. V misce smíchejte ricottu, olivový olej, sůl, pepř, nadrcený česnek, pažitku a bazalku. Dobře promíchejte.
Krok 2
Směsí naplňte žampiony a každý z nich ještě zabalte do plátku slaniny. Upevněte párátkem, aby se slanina nerozbalila.
Krok 3
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Můžete podávat teplé i studené.
Mohlo by vás zajímat:
bazalka česnek pečení ricotta slané recepty slanina snadné recepty žampiony Bezlepkové
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře