Penne all´arrabbiata

Máme tu další typické římské jídlo. Jak už bývá zvykem, ty nejlepší tradiční italské recepty bývají dost jednoduché a ani pálivé penne nejsou žádnou výjimkou. Tentokrát zapomeňte na parmezán, na tyhle těstoviny budete totiž potřebovat slaný pecorino romano.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g penne nebo mezze penne (to jsou takové ty kratší ještě)
  • 400 g loupaných rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
  • chilli papričky dle chuti
  • 2 větší stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej cca 6 lžic
  • sůl, pepř
  • hladkolistá petržel (sušená nebo nejlépe čerstvá)
  • pecorino romano cca 100 g

Postup

1

Oloupejte česnek a rozmáčknete ho, vložte na pánev společně s chilli papričkou nakrájenou na kolečka nebo na drobno a zalijte olivovým olejem. Osmahnětě směs dozlatova a zalijte rajčaty. Nechte omáčku pomalu bublat a dochuťte ji solí a pepřem.

2

Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Hotové těstoviny zceďte a smíchejte s omáčkou, přidejte sýr a petržel a všechno v pánvi pořádně promíchejte. Podávejte posypané sýrem pecorino.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové krekry se sýrem a slunečnicovými semínky

Ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček

Valašské frgále

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Zeleninové rissoto se sójou

Video: Obří, sýrem plněný burger Wellington – perfektní párty pohoštění

Vánoční krémové kostičky s pistáciemi a brusinkami do 20 minut

Quinoa kaše s kokosovým mlékem

Sicilské cannolli

Zdravý makový dort bez mouky a cukru

Zapékaný lilek s rajčaty a sýrem