Penne all´arrabbiata

Máme tu další typické římské jídlo. Jak už bývá zvykem, ty nejlepší tradiční italské recepty bývají dost jednoduché a ani pálivé penne nejsou žádnou výjimkou. Tentokrát zapomeňte na parmezán, na tyhle těstoviny budete totiž potřebovat slaný pecorino romano.

Penne all´arrabbiata

Ingredience na 2 porce

  • 200 g penne nebo mezze penne (to jsou takové ty kratší ještě) 
  • 400 g loupaných rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
  • chilli papričky dle chuti
  • 2 větší stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej cca 6 lžic
  • sůl, pepř
  • hladkolistá petržel (sušená nebo nejlépe čerstvá)
  • pecorino romano cca 100 g

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Oloupejte česnek a rozmáčknete ho, vložte na pánev společně s chilli papričkou nakrájenou na kolečka nebo na drobno a zalijte olivovým olejem. Osmahnětě směs dozlatova a zalijte rajčaty. Nechte omáčku pomalu bublat a dochuťte ji solí a pepřem.

2

Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Hotové těstoviny zceďte a smíchejte s omáčkou, přidejte sýr a petržel a všechno v pánvi pořádně promíchejte. Podávejte posypané sýrem pecorino.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře