Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Japchae, jap chae, jabchae, chapchae, chap chae ... takto všemožně se nazývají korejské nudle z batátového škrobu s restovanou zeleninou a houbami, někdy i s masem,nejčastěji z hovězího ořechu. Já jsem použila na tenké nudličky nakrájená krůtí prsa. Nudle se prodávají ve vysušeném stavu , je nutné je povařit a následně promíchat s připravenými ingrediencemi. Samy o sobě jsou nudle takřka bez chuti, takže snesou jakékoliv dochucení. Mají jinou konzistenci nežli nudle rýžové, jsou pevnější a více kluzké a nenabydou na objemu tolik, jako jiné nudle či těstoviny :-)

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 300g uvařených korejských nudlí z batátového škrobu ( Tesco či asijské prodejny )
  • 150g krůtích prsou nakrájených na tenké nudličky
  • 1mrkev
  • čerstvé či sušené asijské houby ( houževnatec a jidášovo ucho )
  • 1 chilli paprička
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • sójová omáčka
  • rybí omáčka
  • sezamový olej
  • třtinový cukr
  • rýžový ocet
  • sezamová semínka na posypání
  • arašídový nebo jiný rostlinný olej

Postup

1

Nakrájené maso zalijeme 2PL sójové omáčky, 1PL sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat.

2

Mrkev, cibuli, papriku a chilli papričku nakrájíme na jemné nudličky, houby pokrájíme na plátky, zbylý česnek posekáme. Špenát opláchneme a necháme okapat.

3

Na arašídovém oleji orestujeme nejprve maso, které vyjmeme, pokud je potřeba doplníme trochu oleje a orestujeme na něm mrkev, papriku, chilli papričku, cibuli s houbami a nakonec přihodíme česnek se špenátem. Zelenina musí být křupavá nikoliv rozvařená.

4

Vrátíme zpět maso, přidáme uvařené nudle a dochutíme dostatečně rybí a sójovou omáčkou, rýžovým octem a ještě trochou sezamového oleje. Vše dobře promícháme a můžeme podávat posypané sezamovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Osvěžující margarita s limetkou a cukrovým sirupem

Mrkvový koláč

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Brownies cupcakes

Super energetické smoothie s melounem a borůvkami

Pohanka s kuřecím masem a zeleninou

Jablečné řezy

Nejrychlejší domácí zmrzlina na světě

Pečené kuře v acidofilním mléku s česnekovými výhonky

Jednoduchý ovocný koláč

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Valentýnský dezert – palačinkový „Red velvet“ dort s náplní z krémového sýru