fbpx

Zapečená cuketa s rajčatovou omáčkou marinara

Jednoduchý a rychlý recept na zdravou zapečenou zeleninu, ke které ani nepotřebujete přílohu. Pokud chcete méně tučnou variantu, můžete použít nízkotučné varianty sýrů nebo naopak přidat mleté maso pro sytější jídlo. :)

Zapecena-cuketa-s-omackou-marinara_1976_-1–c690xc414_90

Ingredience na 3 porce

  • 3 hrnky cukety pokrájené ve stylu julienne (na drobné hranolky)
  • 1 hrnek cibule na kostičky
  • 1 hrnek omáčky marinara
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička drceného česneku
  • 1 lžička posekané bazalky
  • 1 lžička posekaného oregana
  • 1/2 lžičky mletého (červeného) pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku natrhané mozzarelly
  • 1/4 hrnku sýru ricotta

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Pokrájejte cuketu na styl julienne nebo použijte robot či struhadlo.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, dokud lehce nezesklovatí. Poté přidejte cuketu, česnek, koření a opékejte 5–6 minut, aby cuketa změkla.

Zapecena-cuketa-s-omackou-marinara_1976_1–c650xc500_90
3

K cuketě vmíchejte omáčku marinara a ricottu. Jako poslední přidejte třetinu mozzarelly. Promíchejte a dejte pryč ze zdroje tepla.

Zapecena-cuketa-s-omackou-marinara_1976_2–c650xc500_90
4

Směs rozdělte do zapékacích misek (nebo použijte jednu – dle vašich možností), posypte zbývající mozzarellou a pečte 15 minut při 180 °C. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

Zapecena-cuketa-s-omackou-marinara_1976_3–c650xc500_90

Mohlo by vás zajímat:
bazalka cuketa letní recepty mozzarella pečení ricotta rychlé recepty slané recepty snadné recepty zelenina Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla Vegetariánské

Zdroj: cookingwithcakes.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře