Zapečená cuketa s rajčatovou omáčkou marinara

Jednoduchý a rychlý recept na zdravou zapečenou zeleninu, ke které ani nepotřebujete přílohu. Pokud chcete méně tučnou variantu, můžete použít nízkotučné varianty sýrů nebo naopak přidat mleté maso pro sytější jídlo. :)

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 3 hrnky cukety pokrájené ve stylu julienne (na drobné hranolky)
  • 1 hrnek cibule na kostičky
  • 1 hrnek omáčky marinara
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička drceného česneku
  • 1 lžička posekané bazalky
  • 1 lžička posekaného oregana
  • 1/2 lžičky mletého (červeného) pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku natrhané mozzarelly
  • 1/4 hrnku sýru ricotta

Postup

1

Pokrájejte cuketu na styl julienne nebo použijte robot či struhadlo.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, dokud lehce nezesklovatí. Poté přidejte cuketu, česnek, koření a opékejte 5–6 minut, aby cuketa změkla.

3

K cuketě vmíchejte omáčku marinara a ricottu. Jako poslední přidejte třetinu mozzarelly. Promíchejte a dejte pryč ze zdroje tepla.

4

Směs rozdělte do zapékacích misek (nebo použijte jednu – dle vašich možností), posypte zbývající mozzarellou a pečte 15 minut při 180 °C. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadné rajčatovo-mozzarellové koláčky z listového těsta

Fazolová pomazánka

Roštěnky na houbách

Domácí svařák

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Dýňová roláda s vanilkovým krémem

Zeleninový vývar

Špaldové taštičky s mletým masem, houbami a tofu

Kokosový cheesecake s ostružinovým želé

Luxusní malinovo-pistáciový cheesecake

Kokosové kloboučky od leničky