Zapečená brokolice s černým kořenem
Vzpomínám si, na své první seznámení s černým kořenem. Četla jsem o něm jednou na internetu, když jsem narazila na recept ve kterém byl použit. Natolik mě ohromila představa toho, že existuje kořen s příchutí lískového oříšku, že jsem v každém obchodě se zeleninou po něm pátrala. Pomalu jsem to ale začala vzdávat protože nebyl k nalezení. Proto Vám dám radu. Pokud na něj někdy narazíte, vezměte si i do zásoby. Je opravdu výborný, já ho miluji jen tak syrový a opravdu chutná po oříšcích.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- Hlava Brokolice
- 2 černé kořeny
- slunečnicové semínka
- sýr ( dle libosti )
Postup
1
Do malé, kulaté zapékací misky nalijte trochu vody. Vložte do ní omytou syrovou brokolici, očištěný na kolečka nakrájený kořen, zakryjte vrchním dílem zapékací misky a dejte péct na cca 180 stupňů.
2
Když je brokolice měkká, zasypejte směs sýrem a slunečnicovými semínky a nechte ještě chvíli zapéct kvůli sýru. Tentokrát však bez vrchního dílu zapékací misky. Pak už jen vytáhnout a ládovat se :)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}