Zapečená brokolice s černým kořenem

Vzpomínám si, na své první seznámení s černým kořenem. Četla jsem o něm jednou na internetu, když jsem narazila na recept ve kterém byl použit. Natolik mě ohromila představa toho, že existuje kořen s příchutí lískového oříšku, že jsem v každém obchodě se zeleninou po něm pátrala. Pomalu jsem to ale začala vzdávat protože nebyl k nalezení. Proto Vám dám radu. Pokud na něj někdy narazíte, vezměte si i do zásoby. Je opravdu výborný, já ho miluji jen tak syrový a opravdu chutná po oříšcích.

Jenny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Hlava Brokolice
  • 2 černé kořeny
  • slunečnicové semínka
  • sýr ( dle libosti )

Postup

1

Do malé, kulaté zapékací misky nalijte trochu vody. Vložte do ní omytou syrovou brokolici, očištěný na kolečka nakrájený kořen, zakryjte vrchním dílem zapékací misky a dejte péct na cca 180 stupňů.

2

Když je brokolice měkká, zasypejte směs sýrem a slunečnicovými semínky a nechte ještě chvíli zapéct kvůli sýru. Tentokrát však bez vrchního dílu zapékací misky. Pak už jen vytáhnout a ládovat se :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemné pudinkové řezy s piškoty a zakysanou smetanou

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Řezy z odpalovaného těsta s vanilkovým pudinkem, mascarpone krémem a broskvemi

Zdravé dýňové rizoto

Ořechové rohlíčky

Osviežujúci ríbezľový koláč

Celozrnné muffiny s datlemi

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Vegetariánské kari

Rychlé noky se sýrem, šunkou a hráškem do půl hodiny

Celozrnné piškoty s vločkami a medem