Jáhlový koláč bez mouky

Pšeno (jáhly) obsahuje veľké množstvo železa, spevňuje kosti a posilňuje imunitu. Je vynikajúcou zásaditou obilninou. Tu je môj tip na chutný a zdravý koláč bez múky. Recept určite ocenia aj celiatici a bez výčitiek aj ľudia, čo držia redukčnú diétu, keďže koláč obsahuje iba cca 132 kcal na 100 g. :)

Jáhlový koláč bez mouky

Ingredience na 8 porcí

  • šálka (270g) lúpaného prosa (jáhly)
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250g mäkkého tvarohu
  • 2 lyžice karobu
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 malá lyžička škorice
  • 4 lyžice agáve sirupu

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Pšeno preperieme, sparíme a uvaríme podľa návodu.

2

Uvarené, mierne rozvarené pšeno necháme vychladnúť.

3

Postupne doň vmiešame polovicu tvarohu, agáve sirup, karob, kakao a žĺtky z dvoch vajec.

4

Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež pridáme do zmesi.

5

Plech si vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie, vlejeme doňho zmes, zarovnáme stierkou.

6

Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

7

Koláč necháme úplne vychladnúť a potrieme ho zvyškom tvarohu. Skladujeme v chladničke, vychladnutý sa dá dobre krájať.

Poznámka

Pokiaľ máme radšej viac sladké zákusky, môžme pridať viac sirupu alebo cukru.

Mohlo by vás zajímat: Bezlepkové, Fitness a zdravé, Recept bez chodu

Hodnocení a komentáře

Marcel Holy

Marcel Holy 14. 7. 2015

co je karob?

Odpovědět

Petra Pajerová

Petra Pajerová 14. 7. 2015

Marcel, karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolady. Da se koupit ve zdrave vyzive.

Odpovědět

Milan Bürger

Milan Bürger 12. 7. 2015

Velikost formy?

Odpovědět

Pavla Kotoučková

Pavla Kotoučková

Miluji to!

Odpovědět

malajanka

malajanka

Miluji to!

Odpovědět

Vladimíra Tomková

Vladimíra Tomková

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře