Jáhlový koláč bez mouky

Pšeno (jáhly) obsahuje veľké množstvo železa, spevňuje kosti a posilňuje imunitu. Je vynikajúcou zásaditou obilninou. Tu je môj tip na chutný a zdravý koláč bez múky. Recept určite ocenia aj celiatici a bez výčitiek aj ľudia, čo držia redukčnú diétu, keďže koláč obsahuje iba cca 132 kcal na 100 g. :)

ZuzBlasko

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • šálka (270g) lúpaného prosa (jáhly)
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250g mäkkého tvarohu
  • 2 lyžice karobu
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 malá lyžička škorice
  • 4 lyžice agáve sirupu

Postup

1

Pšeno preperieme, sparíme a uvaríme podľa návodu.

2

Uvarené, mierne rozvarené pšeno necháme vychladnúť.

3

Postupne doň vmiešame polovicu tvarohu, agáve sirup, karob, kakao a žĺtky z dvoch vajec.

4

Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež pridáme do zmesi.

5

Plech si vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie, vlejeme doňho zmes, zarovnáme stierkou.

6

Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

7

Koláč necháme úplne vychladnúť a potrieme ho zvyškom tvarohu. Skladujeme v chladničke, vychladnutý sa dá dobre krájať.

Poznámka

Pokiaľ máme radšej viac sladké zákusky, môžme pridať viac sirupu alebo cukru.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová polévka

Video: Zapletená pizza plná tekutého sýra a provoněná česnekovým máslem

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Domácí bulky na burgry

Bezlepkové jablečné jáhlové lívanečnky

Tvarohovo-maková buchta

Vanilkové kostky s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem

Video: Snadná veganská čokoládová pěna jen ze 3 ingrediencí

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady

Video: Super rychlé těstoviny s kuřecím masem, bazalkovým pestem a cherry rajčaty

Sněhový koláč

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou