Karamel
Náplň
Těsto
Ořechová drobenka
Navíc
Nejprve si připravte karamel. V kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte cukr a za občasného míchání nechte zhnědnout. Přilijte smetanu – pozor, bude to prskat. Směs utvoří cucky, které je třeba rozpustit. Míchejte směs nad mírným plamenem tak dlouho, dokud se nerozpustí.
Na řadě je těsto. Z uvedených surovin zpracujte těsto, kterým vyložíte dortovou formu. Okraje vymačkejte do výšky asi 5 cm. Vložte do lednice nebo (nejlépe) do mrazáku ztuhnout, než připravíte náplň.
Troubu zapněte na 180⁰C.
Tvaroh prošlehejte s pudinkem a vejci. Přidejte karamel a pořádně promíchejte.
Vyndejte formu vyloženou těstem z lednice nebo mrazáku a vyložte její dno švestkami. Švestky podávejte řezem vzhůru. Zalijte tvarohovou náplní. Vložte do trouby a pečte 1 hodinu.
Ořechy nasekejte nahrubo a nasucho je opečte na pánvi. Zchladlé ořechy promačkejte rukama s máslem, cukrem, moukou a skořicí, vytvořte drobenku. Po hodině pečení koláč posypte a vraťte do trouby ještě na 15 – 20 minut, dokud nebude povrch pevný a nebude se uprostřed vlnit.