fbpx

Pikantní hermelín pečený s bylinkami a meruňkovým džemem

Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd, jste tu správně. Pro milovníky sýrů tu máme skvělý recept na hermelín pečený v alobalu s bylinkami a spoustou pikantního koření, které je zjemněno trochou meruňkového džemu. Byť se tato kombinace zdá zvláštní, nebojte se a vyzkoušejte ji. Určitě si ji oblíbíte. 🙂

TIP: Pro děti můžete připravit méně pikatní verzi, třeba pouze s trochou sušeného česneku.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4
Recept na pečený hermelín s plackami

Ingredience

  • 4 sýry s bílou plísní (např. Hermelín)
  • olej
  • sušený česnek
  • oblíbená chilli omáčka
  • meruňkový džem
  • chilli papričky
  • kari koření
  • bylinky dle chuti (např. tymián, petrželka)

pikantni_peceny_hermelin_s_bramborovymi_plackami_3

Postup

1

Velký čtverec alobalu lehce pokapejte olejem a posypte sušeným česnekem, položte na něj hermelín, který také lehce posypte česnekem, přidejte trochu chilli omáčky, meruňkového džemu, pár kousků papričky, trochu bylinek a špetku kari. Dobře hermelín zabalte, aby nevytekl při pečení.

2

Položte balíčka na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Hermelín se uvnitř rozteče, ale na povrchu chytne vůní koření a bylinek.

3

Hermelíny vyndejte z trouby a nechte je chvilku vychladnout. Poté je přendejte na talíř a opatrně rozbalte.

4

Jako přílohu můžete upéci jednoduché placky ze strouhaných brambor, soli, pepře a špetky sušeného česneku. Výborný je také s grilovanou zeleninou či hranolkami.

Mohlo by vás zajímat:
bylinky česnek chilli hlavní chody kari pečení slané recepty tymián Hlavní jídla Vegetariánské

Zdroj: www.varimesvendy.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře