Pikantní hermelín pečený s bylinkami a meruňkovým džemem

Pokud hledáte inspiraci na rychlý oběd, jste tu správně. Pro milovníky sýrů tu máme skvělý recept na hermelín pečený v alobalu s bylinkami a spoustou pikantního koření, které je zjemněno trochou meruňkového džemu. Byť se tato kombinace zdá zvláštní, nebojte se a vyzkoušejte ji. Určitě si ji oblíbíte. 🙂 TIP: Pro děti můžete připravit méně pikatní verzi, třeba pouze s trochou sušeného česneku.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 sýry s bílou plísní (např. Hermelín)
  • olej
  • sušený česnek
  • oblíbená chilli omáčka
  • meruňkový džem
  • chilli papričky
  • kari koření
  • bylinky dle chuti (např. tymián, petrželka)

Postup

1

Velký čtverec alobalu lehce pokapejte olejem a posypte sušeným česnekem, položte na něj hermelín, který také lehce posypte česnekem, přidejte trochu chilli omáčky, meruňkového džemu, pár kousků papričky, trochu bylinek a špetku kari. Dobře hermelín zabalte, aby nevytekl při pečení.

2

Položte balíčka na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Hermelín se uvnitř rozteče, ale na povrchu chytne vůní koření a bylinek.

3

Hermelíny vyndejte z trouby a nechte je chvilku vychladnout. Poté je přendejte na talíř a opatrně rozbalte.

4

Jako přílohu můžete upéci jednoduché placky ze strouhaných brambor, soli, pepře a špetky sušeného česneku. Výborný je také s grilovanou zeleninou či hranolkami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jarní pomazánka z medvědího česneku a vajíček

Nepečené pudinkové řezy se sušenkovým korpusem a karamelizovaným cukrem

Zdravý vanilkový koktejl se skořicí, zázvorem a kurkumou

Špaldovo pohankové perníčky

Celozrnné lívance s banánem

Smetanová lučina

Tvarohovo ovesné knedlíky

Sushi – 3 základní druhy (maki, uramaki, nigiri)

Cizrnová polévka

Takový jste ještě neviděli: Stylový pudinkový dort s polomáčenými sušenkami bez pečení

Celozrnné lívance s karobem

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra