fbpx

Jemné skořicové kostičky – rychle hotové a ideálně sladké

Ideální k dobré kávě nebo čaji. Tento recept je odvozen od proslulých francouzských toustů. Kostičky jemného toustového chleba se namočí do mléka, vajíčka, cukru a skořice. Rychle se orestují na másle dozlatova a skořice se krásně rozvoní. Kostičky poté můžete namáčet v medu, javorovém sirupu, zakysané smetaně s medem nebo vyšlehaném tvarohu. Sladkost si tak můžete hezky vyrovnat. 🙂

Recept na skořicové kostičky

Ingredience

  • 4 plátky bílého toastového chleba
  • 2 velká vejce
  • ¼ hrnku mléka
  • špetka soli
  • ¼ hrnku krupicového cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce másla
  • javorový sirup na servírování (volitelné)

Postup

1

Z plátků chleba odkrojte kůrku a nakrájejte každý na 9 stejných dílů.

2

Rozšlehejte vejce s mlékem a solí v misce.

3

V druhé míse smíchejte skořici a cukr.

4

Rozpusťte polovinu množství másla na pánvi. Polovinu množství kostek dobře obalte ve vaječné směsi a orestujte na pánvi dozlatova. Přemístěte je do skořicové směsi a ještě teplé obalte.

5

Stejný postup proveďte s druhou polovinou másla a zbývajícími kostkami.

6

Ihned servírujte s mističkou, kam nalijete trochu javorového sirupu na namočení kostek.

Mohlo by vás zajímat:
jednohubky skořice sladké recepty snadné recepty

Zdroj: www.recipetineats.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře