Jemné skořicové kostičky – rychle hotové a ideálně sladké
Ideální k dobré kávě nebo čaji. Tento recept je odvozen od proslulých francouzských toustů. Kostičky jemného toustového chleba se namočí do mléka, vajíčka, cukru a skořice. Rychle se orestují na másle dozlatova a skořice se krásně rozvoní. Kostičky poté můžete namáčet v medu, javorovém sirupu, zakysané smetaně s medem nebo vyšlehaném tvarohu. Sladkost si tak můžete hezky vyrovnat. 🙂

Ingredience
- 4 plátky bílého toastového chleba
- 2 velká vejce
- ¼ hrnku mléka
- špetka soli
- ¼ hrnku krupicového cukru
- ½ lžičky mleté skořice
- 3 lžíce másla
- javorový sirup na servírování (volitelné)
Postup
Z plátků chleba odkrojte kůrku a nakrájejte každý na 9 stejných dílů.
Rozšlehejte vejce s mlékem a solí v misce.
V druhé míse smíchejte skořici a cukr.
Rozpusťte polovinu množství másla na pánvi. Polovinu množství kostek dobře obalte ve vaječné směsi a orestujte na pánvi dozlatova. Přemístěte je do skořicové směsi a ještě teplé obalte.
Stejný postup proveďte s druhou polovinou másla a zbývajícími kostkami.
Ihned servírujte s mističkou, kam nalijete trochu javorového sirupu na namočení kostek.
Mohlo by vás zajímat:
jednohubky skořice sladké recepty snadné recepty
Zdroj: www.recipetineats.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře