Jemné skořicové kostičky – rychle hotové a ideálně sladké

Ideální k dobré kávě nebo čaji. Tento recept je odvozen od proslulých francouzských toustů. Kostičky jemného toustového chleba se namočí do mléka, vajíčka, cukru a skořice. Rychle se orestují na másle dozlatova a skořice se krásně rozvoní. Kostičky poté můžete namáčet v medu, javorovém sirupu, zakysané smetaně s medem nebo vyšlehaném tvarohu. Sladkost si tak můžete hezky vyrovnat. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 plátky bílého toastového chleba
  • 2 velká vejce
  • ¼ hrnku mléka
  • špetka soli
  • ¼ hrnku krupicového cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce másla
  • javorový sirup na servírování (volitelné)

Postup

1

Z plátků chleba odkrojte kůrku a nakrájejte každý na 9 stejných dílů.

2

Rozšlehejte vejce s mlékem a solí v misce.

3

V druhé míse smíchejte skořici a cukr.

4

Rozpusťte polovinu množství másla na pánvi. Polovinu množství kostek dobře obalte ve vaječné směsi a orestujte na pánvi dozlatova. Přemístěte je do skořicové směsi a ještě teplé obalte.

5

Stejný postup proveďte s druhou polovinou másla a zbývajícími kostkami.

6

Ihned servírujte s mističkou, kam nalijete trochu javorového sirupu na namočení kostek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuskus s grilovanou cuketou a mrkví

Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Krémový quiche s Nivou a křupavou krustou

Dýňový koláč

Mandlové perníčky s rumem

Snadné banánovo-ovesné sušenky

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Kakaové sušenky s krémem a čokoládovou polevou

Sekaná mumie

Domácí chilli omáčka sambal