Jahodová panna cotta

Na létě je úžasné všechno. Je teplo, svítí sluníčko a člověk má hned lepší náladu. A tak jsem ukořistila jedny červené jahůdky a pustila se do přípravy jednoduché a osvěžující jahodové panna cotty v odlehčené verzi.

Jahodová panna cotta

Ingredience na 2 porce

  • 500 g jahod
  • 1 bílý řecký jogurt (140 g)
  • 4 lžíce rostlinného mléka
  • třtinový cukr (nemusí být)
  • 2 lžičky rostlinné želatiny Agar (koupíte ve zdravé výživě)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém.

2

Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile nám jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme.

3

Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se Vám stihl rozpustit.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Eva Brodská

Eva Brodská 19. 6. 2016

Vynikající 🙂

Odpovědět

Eva Brodská

Eva Brodská

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře