Vánoční cheesecake s příchutí vaječného koňaku
Skvělý vánoční dezert, který překvapí. Zkuste cheesecake s jemnou příchutí vaječného koňaku, vytvoří tu správnou vánoční atmosféru. 🙂

Ingredience na 8 porcí
Krusta
- 1 hrnek rozdrcených sušenek
- 2 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce másla, rozpuštěného
Cheesecake
- 720 g krémového sýra
- 1 hrnek krupicového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- ¾ hrnku vaječného koňaku
- ½ lžíce rumového extraktu/ rumu
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka soli
Postup
Celkový čas přípravy: 75 min
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru 22 cm vymažte a vyložte dno pečícím papírem.
V míse smíchejte nadrcené sušenky, cukr a máslo. Promíchejte a natlačte na dno formy.
Pečte 10 minut, poté vyndejte a nechte zchladnout.
Ve velké míse rozšlehejte krémový sýr, cukr a mouku dohladka. Po jednom přidejte vejce.
Vmíchejte vaječný koňak, muškátový oříšek a sůl. Vše promíchejte a nalijte do formy.
Do plechu s vyššími okraji nalijte přibližně 2 cm horké vody. Formu s cheesecakem obalte alobalem a dejte do vody.
Pečte přibližně 45 až 50 minut. Vyndejte z vody a nechte vychladnout.
Dejte do lednice na 4 až 6 hodin a poté servírujte.
Mohlo by vás zajímat:
cheesecake sladké recepty snadné recepty vánoční recepty
Zdroj: www.bakingbeauty.net
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře