Vánoční cheesecake s příchutí vaječného koňaku

Skvělý vánoční dezert, který překvapí. Zkuste cheesecake s jemnou příchutí vaječného koňaku, vytvoří tu správnou vánoční atmosféru. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Krusta

  • 1 hrnek rozdrcených sušenek
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce másla, rozpuštěného

Cheesecake

  • 720 g krémového sýra
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • ¾ hrnku vaječného koňaku
  • ½ lžíce rumového extraktu/ rumu
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru 22 cm vymažte a vyložte dno pečícím papírem.

2

V míse smíchejte nadrcené sušenky, cukr a máslo. Promíchejte a natlačte na dno formy.

3

Pečte 10 minut, poté vyndejte a nechte zchladnout.

4

Ve velké míse rozšlehejte krémový sýr, cukr a mouku dohladka. Po jednom přidejte vejce.

5

Vmíchejte vaječný koňak, muškátový oříšek a sůl. Vše promíchejte a nalijte do formy.

6

Do plechu s vyššími okraji nalijte přibližně 2 cm horké vody. Formu s cheesecakem obalte alobalem a dejte do vody.

7

Pečte přibližně 45 až 50 minut. Vyndejte z vody a nechte vychladnout.

8

Dejte do lednice na 4 až 6 hodin a poté servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Robi roštěná na žampionech

Legendární jablečný koláč našich babiček

Sójový guláš s fazolemi

Marokánky

Zadělávaná mrkev s brokolicí

Rolka z prosciutta a ricotty

Jednoduché slunečnicové bonbóny

Krémová mrkvová polévka s koriandrem a trochou chilli

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Krtkův dort

Quinoa s fazolemi, pečenými batáty a pikantním kořením