fbpx

Tradiční italské koláčky

Nádherně měkké a vláčné koláčky. Vypadají krásně nevinně a jsou ozdobené jemnou polevou. 🙂 Vyzkoušejte.

Tradiční italské koláčky

Ingredience

Toto množství ingrediencí vyjde na zhruba 36 koláčků.

Koláčky

  • 3/4 hrnku tuku (můžete použít olej, máslo nebo heru)
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu (vyzkoušejte domácí vanilkový extrakt)
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli

Poleva

  • 1/4 hrnku mléka
  • 2 polévkové lžíce roztátého másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (vyzkoušejte domácí vanilkový extrakt)
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • případně přírodní barvivo a cukr krystal (není nutné)

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte tuk a cukr. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a promíchejte.

2

V jiné míse smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Suchou směs postupně vmíchejte do mokré směsi.

3

Vyložte plech pečicím papírem. Pomocí lžic umístěte hrudky těsta (o průměru 3 cm) asi 2 cm od sebe.

4

Vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 10 minut do světle hnědé. Vyjměte a nechte vychladnout.

5

V menší míse smíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr. Případně dobarvěte potravinářským barvivem.

6

Polevou polijte vršky upečených koláčků, aby mohl zbytek stéct. Můžete posypat cukrem krystal.Nechte chladnout, dokud vše neztuhne.

Mohlo by vás zajímat:
italská kuchyně sušenky vanilkový extrakt

Zdroj: www.tasteofhome.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře