Malinový dort z ricotty

Sezóna malin je tu a kdo by nemiloval maliny?! Pojďme rovnou do kuchyně a upečme během chvíle tento super letní lehký dortík!

Jitka Zapletalová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 180 g máslových sušenek
  • 70 g másla

Krém

  • 400 g ricotty
  • 220 ml 31% smetany
  • 50 g cukru
  • 3 žloutky
  • 1 celé vejce
  • kůra z citronu

Malinový přeliv

  • hrnek malin
  • 80 g cukru krystal
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

1

Sušenky vhodíme do sekáčku a rozdrtíme na „mouku“. Smícháme s rozpuštěným máslem, uplácáme do kulaté dortové formy a dáme na 10 minut péct do trouby rozpálené na 180 stupňů.

2

Ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme ostatní suroviny na krém a opět prošleháme. Vlijeme na sušenkový korpus a dáme péct na dalších cca 40 minut, pak necháme vychladnout.

3

Na pánvičku dáme maliny, posypeme cukrem a vymačkáme citrón. Vaříme na středním plamenu, maliny pustí šťávu, ta se po chvíli vypaří a cukr lehce zkaramelizuje. Odstavíme, necháme pár minut vychladnout a potřeme jím vychladlý dort.

4

Ozdobíme malinami a rozdrobenou sušenkou. Uchovávejte v lednici, nejlepší je na druhý den, protože se krásně naleží :).

5

Dobrou chuť a budu ráda, když napíšete, jak se vám podařil.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Dort pavlova s kokosovou šlehačkou a lesním ovocem

Rychlé knedlíčky plněné džemem

Nepečené čokoládové pralinky s lískovými oříšky a domácí nutellou

Rychlá a hodně dobrá plněná kapsa

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Banica – bulharský slaný koláč

Domácí smetanová zmrzlina s jahodovým džemem a piškotky + Videorecept

Zeleninové placky s kuřecím masem

Snadné nepečené banánovo-kokosové kuličky bez přidaného cukru

Pomazánka z pečeného lilku