Cibulový koláč

Ingredience na 4 porce
Těsto
- 200 g žitné mouky
- špetka soli
- cca 1cm plátek másla
- 5 lžic studené vody
- 1 vejce
Náplň
- 2-3 větší cibule
- 3 vejce
- trocha řepkového oleje – na orestování cibule
- špetka bazalky
- špetka oregana
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 balíček mozzarelly
- čerstvý tymián na ozdobu
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Smíchejte žitnou mouku se špetkou soli, přidejte máslo, vodu, 1 vejce a vypracujte nelepivé těsto. Dle potřeby přidejte mouku. Hotové těsto zabalte do sáčku a dejte odpočinout do lednice.
Mezitím nakrájejte cibuli na větší kostičky a na troše oleje orestujte na pánvi.
V míse vyšlehejte 3 vejce, lehce osolte, okořeňte bazalkou, oregana a pepře.
Poté přilijte zakysanou smetanu nebo smetany na šlehání.
Nakonec vmíchejte nastrouhanou mozzarellu.
Vše pořádně vymíchejte, konzistence by neměla být moc hustá.
Kulatou formu vymažte máslem a těsto vytlačte až k okrajům formy.
Poté nasypte cibuli a zalijte vaječnou směsí.
Vršek posypte čerstvým tymiánem.
Pečte cca 40 minut při 180 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské