fbpx

Ingredience na 4 porce

Těsto

  • 200 g žitné mouky
  • špetka soli
  • cca 1cm plátek másla
  • 5 lžic studené vody
  • 1 vejce

 
Náplň

  • 2-3 větší cibule
  • 3 vejce
  • trocha řepkového oleje – na orestování cibule
  • špetka bazalky
  • špetka oregana
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 balíček mozzarelly
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Smíchejte žitnou mouku se špetkou soli, přidejte máslo, vodu, 1 vejce a vypracujte nelepivé těsto. Dle potřeby přidejte mouku. Hotové těsto zabalte do sáčku a dejte odpočinout do lednice.

2

Mezitím nakrájejte cibuli na větší kostičky a na troše oleje orestujte na pánvi.

3

V míse vyšlehejte 3 vejce, lehce osolte, okořeňte bazalkou, oregana a pepře.

4

Poté přilijte zakysanou smetanu nebo smetany na šlehání.

5

Nakonec vmíchejte nastrouhanou mozzarellu.

6

Vše pořádně vymíchejte, konzistence by neměla být moc hustá.

7

Kulatou formu vymažte máslem a těsto vytlačte až k okrajům formy.

8

Poté nasypte cibuli a zalijte vaječnou směsí.

9

Vršek posypte čerstvým tymiánem.

10

Pečte cca 40 minut při 180 °C.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře