Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 110 g másla, pokojové teploty
- 70 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Čokoládový krém
- 200 g bílé čokolády, nasekané na kousky
- 70 g smetany ke šlehání
- zelené potravinářské barvivo
Na zdobení
- čokoládová/cukrová vajíčka
Postup
- V míse smíchejte mouku, sůl a kypřící prášek.
- Ve větší míse smíchejte máslo s cukrem do pěny. přidejte vejce, vanilkový extrakt a nakonec vmíchejte moučný mix.
- Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice aspoň na 2 hodiny.
- Mezitím si připravte čokoládový krém. Nasekanou čokoládu vložte do horkuvzdorné misky, přilijte smetanu a nad parou vše rozpustte do hladka. Přidejte barvivo na požadavanou sytost zelené a poté nechte krém vychladnout.
- předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte dva plechy pečícím papírem.
- Na pomoučeném povrchu vyválejte těsto na přibližnou tloušťku 3 až 6 mm. Pomocí vykrajovátka vykrájejte z těsta kolečka o velikosti 7,5 cm v průměru. Skládejte je na připravené plechy.
- pečte sušenky v předehřáté troubě přibližně 9 až 11 minut nebo dokud nezačnou lehce hnědnout okraje. Poté vyndejte a nechte na roštu vychladnout.
- Vychladlý čokoládový krém vložte do cukrářského sáčku se zdobičkou ve tvaru hvězdy a ozdobte sušenky dle fantazie. Můžete vytvořit například trávníček, či malá hnízdečka.
- Ozdobte sušenky malými vajíčky a můžete ihned podávat. Zbytky skladujte ve vzduchotěsné nádobě až týden.