Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Bojíte se práce s kynutým těstem nebo se vám jen nechce čekat na vykynutí těsta a máte chuť na vánočku? Tak právě pro vás je tento recept :).

Dvě v troubě N&M

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 a půl sáčku prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 150 g změklého másla
  • 75 g nasekaných mandlí
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • Strouhaná kůru z 1 citronu
  • 75 g rozinek předem namočených v rumu
  • Plátky mandlí na posyp

Postup

1

Do mísy od robota nasypte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a suchou směs zamíchejte. K moučné směsi přidejte vejce, máslo, mandle, tvaroh, kůru z citronu, rozinky a ručně nebo v robotu vypracujte hladké těsto.

2

Těsto rozdělte na 4 části a každou část ještě na polovinu. Z prvních 4 kousků vyválejte stejně dlouhé prameny a spleťte spodní část vánočky. Spodní část vánočky přeneste na plech s pečícím papírem.

3

Upleťte další část vánočky ze 3 pramenů a dejte stranou. Z posledního kousku těsta udělejte kousky 2, vyválejte delší prameny, než je vánočka a spleťte je. Na koncích je nechte volný.

4

Doprostřed spodní části vánočky zatlačte hřbetem ruky a celou vánočku potřete bílkem.
Bílek poslouží jako lepidlo. Na spodní část položte prostřední pletenec, opět zatlačte hřbetem ruky a pomažte bílkem. Nakonec přiložte pletenec ze dvou částí a volné konce zahrňte pod vánočku a opět ji celou potřete důkladně bílkem.

5

Vánočku posypte plátky mandlí a vložte ji do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte asi 50 minut. Upečení zkuste na špejli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Jablečné polštářky

Video: Originální japonský burger z rýžového bochánku a smaženého kuřecího masa

Kuřecí roláda s květákovo-bramborovým pyré

Vláčná buchta s ovocem

Kuřecí roláda plněná kuskusovou nádivkou

Extra sladký koláč s nutellou

Raw božský makový dort

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Tagliatelle al ragú

Nepečené arašídové kopečky s karamelem a bílou čokoládou

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky