Polévka miso s uzeným tofu

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžičky pasty miso
  • kousek řasy wakame (cca 2 x 2 cm)
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1/2 pórku
  • 50 g uzeného tofu
  • hrst sušených hub šitake

Postup

1

Řasu wakame vložíme do misky s vodou. Jakmile řasa změkne, nakrájíme ji na na kousky a odložíme stranou. Mezitím si očistíme mrkev, celer, pórek a všechno nakrájíme na tenké nudličky. Tofu nakrájíme na kostičky. Do vroucího vývaru vhodíme všechnu zeleninu, tofu, houby a vaříme cca 10 minut. Nakonec přidáme nakrájenou řasu wakame.

2

Po změknutí hub i zeleniny stáhneme plamen, naběračkou odebereme vývar a rozmícháme v něm 3 lžičky miso pasty. Rozmíchanou směs vrátíme zpět do polévky a už ji dále nevaříme.

3

Polévku na talíři ozdobíme např. jarní cibulkou a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nudle z dýně hokaidó s gomasiem

Jáhlová kaše s kapkou agáve, jahodami a kostičkou lindt

Video: Zapečené kuřecí prsa s mozzarelou a rajčatovou omáčkou

Lehká pomazánka z ricotty a vajec

Lehká avokádová pěna s banánem a kakaem

Gobova juha – slovinská houbová polévka

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Svatomartinská husa

Kaše z červené čočky

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Bryndzová klasika