Mramorovaná vejce s pikantní náplní
Další z originálních úprav velikonočních vajíček. 🙂 Stačí znát jeden malý trik a vajíčka po oloupání vypadají takto krásně. A pokud budete chtít, můžete si připravit i pikantní krém ze žloutků a vytvořit tak oku lahodící velikonoční pohoštění.

Ingredience
- vejce
- potravinářská barviva
- žloutky z rozpůlených mramorovaných vajec
- majonézu
- plnotučnou hořčici
- sušený česnek
- sůl a pepř
- sladkou papriku
(množství ingrediencí do krému dejte dle chuti a osobních preferencí)
Postup
Krok 1
Vejce uvařte natvrdo,jak jste zvyklí a skořápku opartně naklepejte ze všech stran tak, aby byla lehce “pomačkaná”.
Krok 2
V miskách smíchejte potravinářské barvivo s vodou. Do každé mísy jinou barvu, záleží jen na vás, kolik chcete. Vajíčka vložte dovnitř a nechte v lázni aspoň 30 minut.
Krok 3
Po 30 minutách vajíčka vytáhněte, umyjte pod studenou vodou a opatrně oloupejte.
Krok 4
Rozkrojte vajíčka podélně a vydlabte žloutky. Dejte do mísy.
Krok 5
Rozmíchejte žloutky na kaši a přidejte pár kapek potravinářského barviva a všechny ingredience na krém, kromě papriky. Důkladně promíchejte.
Krok 6
Vzniklou směsí naplňte uvařené bílky. Nakonec posypte vršky sladkou paprikou.
Mohlo by vás zajímat:
originální recepty snadné recepty vejce
Zdroj: picturetherecipe.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře