Mramorovaná vejce s pikantní náplní

Další z originálních úprav velikonočních vajíček. 🙂 Stačí znát jeden malý trik a vajíčka po oloupání vypadají takto krásně. A pokud budete chtít, můžete si připravit i pikantní krém ze žloutků a vytvořit tak oku lahodící velikonoční pohoštění.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • vejce
  • potravinářská barviva
  • žloutky z rozpůlených mramorovaných vajec
  • majonézu
  • plnotučnou hořčici
  • sušený česnek
  • sůl a pepř
  • sladkou papriku

(množství ingrediencí do krému dejte dle chuti a osobních preferencí)

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo,jak jste zvyklí a skořápku opartně naklepejte ze všech stran tak, aby byla lehce “pomačkaná”.

2

V miskách smíchejte potravinářské barvivo s vodou. Do každé mísy jinou barvu, záleží jen na vás, kolik chcete. Vajíčka vložte dovnitř a nechte v lázni aspoň 30 minut.

3

Po 30 minutách vajíčka vytáhněte, umyjte pod studenou vodou a opatrně oloupejte.

4

Rozkrojte vajíčka podélně a vydlabte žloutky. Dejte do mísy.

5

Rozmíchejte žloutky na kaši a přidejte pár kapek potravinářského barviva a všechny ingredience na krém, kromě papriky. Důkladně promíchejte.

6

Vzniklou směsí naplňte uvařené bílky. Nakonec posypte vršky sladkou paprikou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Netradiční salát s mozzarellou, šunkou a nektarinkami

Strouhaná buchta

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Pohankové nudle s krůtím masem

Pizza vegana

Brokolicovo-ricottové chiakoláčky s rajčatovým ragú

Cibulové kroužky

Raffaello

Fitness narozeninový dort

Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Estonský kringel

Vánoční cukroví – růžové mandlovo-brusinkové kuličky bez pečení a výčitek