Nejprve očistíme mořské živočichy.
Já to dělám takto:
Kalamáry svléknu a zbavím je vnitřností včetně výstuhy těla (takové to průhledné pírko). Nakrájím je na kolečka. Použiji i chapadla! Nezapomenu také odstranit tzv "zobáček", který se nachází uprostřed mezi chapadly v ústním otvoru.
Krevety připravuji a servíruji tak, jak jsou, nijak je nečistím, protože neztratí tu svoji šťávičku a nejsou tak vysušené. Objevila jsem hlavně kouzlo v tom, když si mohu krevety oloupat horké až na talíři a vysát jim hlavičku a ještě si olíznout prsty (prostě si je maximálně vychutnávám, no). Kdo to nemusí, ať si je klidně oloupe a na talíř je dává již oloupané.
Chobotničky kupuji již očištěné, pouze jim vymáčknu ty "zobáčky" z ústního otvoru a nijak je neporcuji, nechávám je vcelku.
Česnek a petrželku si nasekám najemno a nechám v jedné mističce přichystané na rychlé finále.Na pánvi si rozehřeji olej a když je rozehřátý, tak všechny potvůrky najednou zprudka orestuji, lehce opepřím a podliji vínema pak krátce podusím - tak max. 3 minuty a nechám šťávu mírně vypařit a přidám česnek s petrželkou a podávám s opečeným pečivem.
Dobrou chuť!!!