Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Velikonoce se pomalu blíží a nevím, jak vy, ale my vždy rádi zkoušíme nové recepty a sladké dobroty na slavnostní stůl. 🙂 Dnešní recept je na krásné kynuté copánky. 🙂

  • Doba přípravy: 2 h 30 minut
  • Porce: 2 velké kousky nebo cca 6 malých

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 200 ml oleje
  • 200 ml vlažného mléka
  • 200 g krupicového cukru
  • 6 vajec + trochu na potření
  • 20 g čerstvého droždí/1 lžička sušeného droždí
  • kůra ze dvou citrónů
  • špetka soli

 

Postup

1

Do mísy vsypte mouku a ostatní ingredience kromě mléka a kvasnic.

2

Mléko lehce zahřejte a přidejte kvasnice. Promíchejte a nechte kvasnice aktivovat. Poté přilijte směs do mísy.

3

Vše dobře propracujte do hladkého a viskózního těsta a nechte hodinu a půl kynout.

4

Podle toho, kolik chcete kousků rozdělte těsto na několik proužků, ze kterých upleťte copánky. Nakonec spojte konce do kruhu.

5

Copánky skládejte na plech vyložený pečícím papírem, přikryjte čistou utěrkou a nechte ještě 20 až 30 minut kynout.

6

Předehřejte troubu na 180 °C a povrch copánků potřete rozšlehaným vejcem.

7

Pečte přibližně 30 minut nebo dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Italský mandlový koláč sbrisolona

Lehký salát s restovanou růžičkovou kapustou, rukolou a jogurtovým dresingem

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Těstoviny s kuřecím, mozzarellou a sušenými rajčaty

Chili con carne

Sicilské cannoli

Nepečený dort s vanilkovým krémem, banány a arašídovým máslem

Batátové curry

Pikantní sojové nudličky

Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Domácí sýrový dip

Banánový chlebíček