fbpx

Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Netypický koláč se sýrem feta potěší nejen vzhledem, ale především chutí. Navíc si jeho jednotlivé “růžičky” můžete zabalit s sebou na cestu a pochutnat si na něm kdykoli během dne nebo doma s oblíbeným salátem. 🙂

syrovy_kolac

Ingredience

  • 400 g filo těsta na koláč
  • 450 g feta sýra
  • 2 vejce
  • případně trochu soli
  • olej na vymazání
  • 2-3 lžíce zakysané smetany

Postup

1

Rozmačkejte sýr vidličkou na kaši, přidejte vejce a dobře promíchejte.

rupicasta-pita-sa-sirom-priprema-83e88d63d44ce80eddfcc99f811d22a9_view_l
2

Každý plát potřete lehce olejem, složte napůl a potřete 1 lžicí směsi. Poté volně srolujte.

rupicasta-pita-sa-sirom-priprema-bb6376552e9e33788b779f3a236b6a89_view_l
3

Srolujte do kruhů a naskládejte do pečící nádoby, co nejvíce natěsno, ale nemačkat. Zbytek směsi (asi 1 lžíce) smíchejte se zakysanou smetanou a a trochou oleje a lehce potřete celou plochu koláče.

rupicasta-pita-sa-sirom-priprema-afbdf47cee7b8590473f8cdab662c745_view_l
4

Pečte v troubě na zhruba 200 °C po dobu cca 40 minut. V druhé polovině doby pečení přikryjte alobalem.

rupicasta-pita-sa-sirom-d180fc58e74eb19671d08aa1ae5b89a3_view_l
5

Upečený koláč nechte vychladnout a podávejte jej například se salátem, kefírem nebo večer k pivu.

Mohlo by vás zajímat:
feta koláč slaný koláč sýr zakysaná smetana Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře