Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou
Netypický koláč se sýrem feta potěší nejen vzhledem, ale především chutí. Navíc si jeho jednotlivé “růžičky” můžete zabalit s sebou na cestu a pochutnat si na něm kdykoli během dne nebo doma s oblíbeným salátem. 🙂

Ingredience
- 400 g filo těsta na koláč
- 450 g feta sýra
- 2 vejce
- případně trochu soli
- olej na vymazání
- 2-3 lžíce zakysané smetany
Postup
Rozmačkejte sýr vidličkou na kaši, přidejte vejce a dobře promíchejte.

Každý plát potřete lehce olejem, složte napůl a potřete 1 lžicí směsi. Poté volně srolujte.

Srolujte do kruhů a naskládejte do pečící nádoby, co nejvíce natěsno, ale nemačkat. Zbytek směsi (asi 1 lžíce) smíchejte se zakysanou smetanou a a trochou oleje a lehce potřete celou plochu koláče.

Pečte v troubě na zhruba 200 °C po dobu cca 40 minut. V druhé polovině doby pečení přikryjte alobalem.

Upečený koláč nechte vychladnout a podávejte jej například se salátem, kefírem nebo večer k pivu.
Mohlo by vás zajímat:
feta koláč slaný koláč sýr zakysaná smetana Vegetariánské
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře