Důlkový koláč se sýrem feta a zakysanou smetanou

Netypický koláč se sýrem feta potěší nejen vzhledem, ale především chutí. Navíc si jeho jednotlivé “růžičky” můžete zabalit s sebou na cestu a pochutnat si na něm kdykoli během dne nebo doma s oblíbeným salátem. 🙂

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g filo těsta na koláč
  • 450 g feta sýra
  • 2 vejce
  • případně trochu soli
  • olej na vymazání
  • 2-3 lžíce zakysané smetany

Postup

1

Rozmačkejte sýr vidličkou na kaši, přidejte vejce a dobře promíchejte.

2

Každý plát potřete lehce olejem, složte napůl a potřete 1 lžicí směsi. Poté volně srolujte.

3

Srolujte do kruhů a naskládejte do pečící nádoby, co nejvíce natěsno, ale nemačkat. Zbytek směsi (asi 1 lžíce) smíchejte se zakysanou smetanou a a trochou oleje a lehce potřete celou plochu koláče.

4

Pečte v troubě na zhruba 200 °C po dobu cca 40 minut. V druhé polovině doby pečení přikryjte alobalem.

5

Upečený koláč nechte vychladnout a podávejte jej například se salátem, kefírem nebo večer k pivu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Palačinky s čerstvým ovocem

Rychlé rýžové placičky s brokolicí, česnekem a sýrem

Snadné perníkové muffiny pro vegany

Nepečené ořechové kuličky s tahini

Špenátovo-lučinové košíčky

Jablka se skořicí, muškátovým oříškem a křupavými ovesnými vločkami

Za 15 minut připravíte tyto fitness nepečené čoko-koko řezy bez mouky

Salát s řepou a fetou

Čirokový koláč s mákem a povidly

Český rádoby tiramisu dort

Kuřecí kousky v mangoldu