Domácí jablečno-šípkový čaj s vůní skořice

Dnes už obchody nabízí tolik druhů ovocných čajů, že se pomalu zapomíná, jak ovocné čaje připravovaly naše babičky. Tak alespoň jeden z mála receptů pro připomenutí. Pokud připravujete například jablečný koláč, zbyde vám po přípravě jablek hromádka slupek a jádřinců. A takhle je zdravě zužitkujete.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 miska jablečných odkrojků (slupky a vykrojené jádřince)
  • 5 hřebíčků
  • 1 smotek skořice
  • hrst sušených šípků
  • 1 l vody

Postup

1

Sušené šípky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme válečkem.

2

Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a pomalým varem vaříme 15 - 20 minut.
Nakonec čaj přecedíme do konvice přes jemné sítko.

Poznámka

Pokud máme slupek více, můžeme si zbývající na topení usušit pro příště.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lososové sashimi s koriandrem, avokádem a wasabi majonésou

bleskové přílohové brambory s mrkví

Sladká quinoová kaše s jahodami

Kuřecí kapsa

Nepečené Fit ovesné sušenky ze 4 zdravých ingrediencí

Dokonalý makovec

Tip na léto: Jemná ledová káva bez vaření

Kuře pečené na rozmarýnu

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nadýchané podmáslovo-dýňové lívance

Rýžové nudle se zeleninou, hrozinkami a semínky

Koriandrová polévka

Recept na citrónové „opičí“ buchty