Rychlý mrkvový salát

Tento salát se hodí do podzimního počasí, není syrový, ale je z mrkve chvilinku povařené v páře.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg mrkve
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíčky medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 velký stroužek česneku
  • hrst slunečnicových semínek
  • hrst petrželové nati
  • sůl, pepř

Postup

1

Mrkev očistíme a chvilku povaříme v páře - jen tak, aby zůstala křupavá - cca 5 - 10 minut. Potom jí nakrájíme na šikmé plátky.

2

Smícháme citronovou šťávu, med, olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

3

Mletý kmín opražíme nasucho na pánvi - jen tak, aby se rozvnoněl - a přidáme také do zálivky.

4

Na pánvi ještě opražíme nasucho slunečnicová semínka.

5

Mrkev zalijeme zálivkou, promícháme a posypeme slunečnicovými semínky a nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí chilli omáčka sambal

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Pikantní plněné papriky cuketou a lilkem

Video: Clafoutis – Jednoduchá francouzská bublanina s třešněmi

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Čokoládový koláč s kokosem a goji

Salát s červenou řepou, kozím sýrem a arašídami

Velikonoční kuřátka – plněná vajíčka

Snadné lodě z listového těsta plněné cuketou a sýrem

Třívrstvé raw karamelové řezy s ořechy a čokoládovou polevou

Francouzský toast

Vaječné muffiny

Špaldové piškoty