Tiramisu, tradiční italský dezert plný kávy, tomu prostě nejde odolat :). Doporučuji suroviny nenahrazovat náhražkami a pak to bude opravdová dokonalost.
reBarbora's kitchen
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
1 – 2 balíčky cukrářských piškot Savoiardi (já většinou spotřebuju 1,5 bal. kdo má rád víc krému a minimum piškot, vystačí si s jedním balením)
500 g mascarpone
3 – 4 žloutky
3 lžíce třtinového cukru
1 smetana ke šlehání
panák amaretta
hrneček uvařené hodně silné kávy
kakao na posypání
Postup
1
Uvařte hodně silnou kávu a přidejte do ní amaretto.
2
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a vmíchejte do mascarpone. Přidejte trochu amaretta i kávy a zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu.
3
Do dortové (či jiné) formy nebo skleniček dejte na dno piškoty, které namočte v kávě. Ne moc, ať se úplně nerozmáčí. Dobrý je piškoty jen polít lžičkou a nenamáčet, krásně nasáknou i tak, ideální pokud nebudete tiramisu jíst hned.
4
Na piškoty vrstvěte krém, který je pak i poslední vrstvou.
5
Nechte v ledničce odležet, nejlépe přes noc, ale pokud máte piškoty nasáklé hodně, tak stačí dvě hodinky.