Lilková pomazánka s česnekem a olivovým olejem

Neměla jsem lilek příliš v oblibě, dokud jsem neobjevila tento jednoduchý a navíc rychlý recept na lilkovou pomazánku. Díky orestování lilku je pomazánka chuťově výrazná a skvěle se hodí k pečivu či zelenině. Velkou výhodou je také “bezlepkovost” receptu. 🙂
  • Doba přípravy: 20 minut

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g lilku
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • petržel (volitelné)

Postup

1

Lilek nakrájejte na plátky a orestujte jej na pánvi na lžíci olivového oleje.

2

Poté jej vložte do mixéru společně s česnekem, petrželkou, solí a pepřem. Rozmělněte do hrubší konzistence.

3

Poté přilijte zbývající olivový olej a citrónovou šťávu. Rozmixujte do hladké směsi a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Netradiční závin s pořádnou porcí čokolády a kokosu

Polomáčené sušenky a vanilkový krém z avokáda

Pečené kuřecí nugetky s parmazánem

Makronky se slaným karamelem

Krémové tiramisu s Baileys likérem a amarettem

Pohankové knedlíky

Cukety zapečené s parmazánem

Salát z rukoly, ředkviček a salátu little gem

Cottage koláčik z mikrovlnky za 5 minut

Pečený křupavý chřest s česnekovým dipem

Cizrna s pečenou dýní

Mrkvové sušenky